Реклама / Ads
33| 5193 |01.08.2014 НОВИНИ

Борисов: ГЕРБ би гласувал актуализация на държавния бюджет

.
„Нашата позиция е с цялото си уважение, разбиране на правителството и мандатоносителя, от трибуната на парламента казах, че ние бихме подкрепили бюджета на кабинета „Орешарски”, което никога не се случвало. По-голям компромис, желание, да подкрепим правителството на БСП, ДПС и „Атака”, от ГЕРБ не може да се иска. Това заяви Бойко Борисов, лидер на ПП ГЕРБ, по време на консултациите при президента.
 

„За да може да се актуализира бюджетът на НЗОК, Райчинов ми заяви, че парите са недостатъчни и октомври ще трябват още 300, но това е детайл. За да се подкрепи бюджетът на НЗОК, трябва да се актуализира целия бюджет. Получихме призиви, че Орешарски е мой премиер”, заяви Борисов.

„Нещо повече – чухме от БСП да ни казват: „Горчиво” на нас с ДПС, което не беше нито коректно, нито почтено. За да не кажат, че сме си сменили позициите, отидох при Миков и му казах да вкарат бюджета на тяхното правителство, иначе няма как да подкрепим крайно недостатъчния бюджет на НЗОК. Г-н Миков ми каза, че няма да стане и напуснахме парламента. Ние говорихме, че важните решения ще минават през консенсус. Сега разбираме, че договори за милиарди ще се подписват”, допълни още Борисов.

"Сега това е несериозно – да кажете, че ще строите нов ядрен реактор и да го чуем от Америка. Готов съм още веднъж да направя компромис за бюджета на Орешарски и да не ни обвинят, че политиците си правим игрички. Партията не беше съгласна, въпреки всичко го наложих. Но ще гласуваме бюджета на Орешарски и Чобанов, вашите хора. Защо не питахте Орешарски откъде дойдоха тези 4 млрд. Това заяви още Бойко Борисов. Михаил Миков се намеси и обясни, че има мотиви и пише, че може да се приеме бюджета.

„Щом няма да подкрепите и искате да се измъкнете само с 200 млн. с цялото ми желание, след като няма да го подкрепите, защо трябва да продължаваме нататък”, попита Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5279 |31.07.2014 Реформаторите: БСП и ДПС са ни опоненти, ГЕРБ - конкуренти . 24| 6489 |31.07.2014 ГЕРБ събаря реформата „Бисеров-Йовчев” в системата за сигурност . 63| 6756 |31.07.2014 Бойко Борисов: Няма да има реваншизъм в МВР . 76| 5970 |31.07.2014 Борисов: Тук стават неща, необясними за нормална Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads