Реклама / Ads
154| 6134 |11.07.2013 НОВИНИ

Борисов: ГЕРБ няма място до тях в Народното събрание

.
Бойко Борисов
Тази коалиция ни направи едно активно мероприятие чрез техните медии, че ГЕРБ иска да фалшифицира изборите. Сега искат да направят актуализация на бюджета, за да ни тласнат към заеми, после кой ще ги връща тези милиарди, попита Борисов.
 

При нас протестите бяха за цени, сега протестират за ценности, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с председателя на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Жан-Клод Миньон. Той напомни на представителя на ПАСЕ, че кабинетът на ГЕРБ е подал оставка още на втория ден на протестите.


Лишиха хората от деня за размисъл. С това обаче ни направиха и голяма услуга, като тотално развенчаха мита, че ГЕРБ контролира медиите, каза още той и добави, че заради това поведение на БСП и ДПС парламентът е блокиран и зависи от Волен Сидеров и гласовете на парламентарната група на Атака.

Борисов обясни на Миньон, че ГЕРБ са напуснали пленарната зала заради различни провокации, на които е била подлагана всеки ден. „В парламента провокациите срещу нас минаха всякакви граници", уточни Борисов и продължи, че депутати от Атака са обиждали негов съпартиец, което е недопустимо поведение на народен представител. Лидерът на ГЕРБ припомни, че са заплашвали Десислава Атанасова.

„И комунистите толерираха това безучастно и ги пуснаха да влизат в парламента с пистолети и палки. Освен това коалицията БСП, ДПС и Атака е толкова омразна за българските граждани, че вече 27 дни хората протестират пред парламента. Ние нямаме място сред тези хора в парламента. Още повече, че дори има хора, които са обявили гладна стачка срещу това управление", аргументира се още Борисов.

От своя страна председателят на ПАСЕ Жан-Клод Миньон каза, че до момента не е виждал социалистическа партия да работи с крайната десница и че без участието на Атака останалите партии не могат да работят. „Българските граждани ви избраха на парламентарните избори. Сега разбирам, че сте спечелили и местните избори във Варна. Това означава, че народът ви се е доверил и отново ви е избрал. Това може да е причина да се върнете в парламента и да попречите на останалите партии да правят каквото си поискат", каза на Бойко председателят на ПАСЕ.

Сега искат да направят актуализация на бюджета, за да ни тласнат към заеми, после кой ще ги връща тези милиарди – нашите деца. След като това правителство и този парламент са изчерпали доверието на българските граждани, ГЕРБ няма място до тях в Народното събрание, подчерта Борисов пред Миньон от ПАСЕ. Той бе категоричен, че остава на страната на българските граждани за оставка и предсрочни избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 78| 5228 |11.07.2013 ПАСЕ към ГЕРБ: Върнете се в парламента . 109| 5368 |11.07.2013 Станишев: Изборите бяха признати, ГЕРБ да си вършат работата . 13| 5268 |11.07.2013 Окончателно: Волен няма да отговаря за етиката . 39| 5668 |10.07.2013 Мирослав Найденов: ГЕРБ трябва да стоят в парламента,

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads