Реклама / Ads
63| 6193 |20.06.2011 НОВИНИ

Борисов: Харчим пари от резерва, Брюксел после ни ги връща

.
Бойко Борисов
Много искам да помоля, с цялото си уважение към някои опозиционни лидери, които се докачат много, когато говорят на тема фискален резерв, да им напомня, защото може би навремето, когато те са били премиери, не са имали време да четат. Затова ще им повторя, че по европейските програми, селските райони, метрото, магистрала “Тракия“, давам пари, взимаме от резерва, и след три месеца Брюксел ни връща.
 

Така премиерът Бойко Борисов контрира лидера на БСП Сергей Станишев, който миналата седмица заяви, че ГЕРБ е намалил фискалния резерв от 8.2 млрд. лева на 4.5 млрд. лева за две години.

Само за последните дни имаме над половин милиард върнати обратно във фискалния резерв, които сме разплатили, за да не спират строежите в София и в България. Така че, им обяснявам, може би не са прочели, че по принцип така се процедира, когото има европейски проекти, и когато работиш по европейските програми и фондове, допълни Борисов.

Самата Европейска комисия критикува в края на март бавния темп на разплащане на големите инфраструктурни проекти по европейските програми. Забележката бе отправена към регионалния министър Росен Плевнелиев по повод проекта за магистрала “Тракия“, но той прехвърли топката към финансовия министър Симеон Дянков. Заявките за плащане от страна на ЕК се подавали от разплащателния фонд към Министерство на финансите, а процедурата отнемала около 6 месеца.

Борисов присъства на церемонията по случай приключването на основния етап от изграждането на подземната метростанция 8 при ЦУМ.

След официалните изявления на гостите премиерът напусна събитието, като отказа да отговаря на журналистически въпроси, тъй като първият му бе зададен от репортер на БиТиВи - медия, която не отразила откриването на ремонтирания спортен комплекс “Спортпалас“ във Варна в неделя.

Забележка за пропуска премиерът отправи към водещите в сутришния блок на БиТиВи, но след това с охота коментира теми от най-различен характер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 102| 5767 |17.06.2011 Борисов: Никаква толерантност към БСП, искат да ни превърнат в Гърция . 25| 5336 |10.06.2011 Б. Борисов: Борим мафията, независимо от Шенген . 34| 5228 |09.06.2011 Б. Борисов: Б. Велчев е изключително добър избор за главен прокурор! . 40| 5323 |08.06.2011 Борисов: Вдигаме всички пенсии веднага, щом сме готови

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads