Реклама / Ads
17| 3793 |07.10.2022 НОВИНИ

Борисов за ПП: Или не са ни разбрали, или се правят, че не са

.
Или от “Продължаваме Промяната” не са ни разбрали, или се правят, че не са ни разбрали. Ние нито предлагаме коалиция, нито каквото и да е форма на общуване извън това, което е полезно за държавата.
 

Това заяви при посещение във Варненско лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

 

Повод за коментара му е протегнатата ръка от партията му и създадената “контактна група за преговори за кабинет”, която ще се води от Росен Плевнелиев и Соломон Паси. От “Продължаваме Промяната” днес обявиха, че отказват да преговарят с ГЕРБ и да участват в каквато и да е форма на коалиционно управление с Борисовата партия. 

 

“Ситуацията е такава, че и на нови избори ще е пак така. Надявам се, че разумът ще надделее. Затова и предложихме варианта за контактни групи, които да направят списък с важни за България неща, които ние да гарантираме след това“, каза Борисов.

Той уточни, че са “оставили вратата отворена“ всеки, който пожелае от другите партии да вкара в преговорния екип човек.

 

Въпреки протегнатата ръка обаче Борисов отправи остри критики към ПП. Според него те “увъртат” за войната в Украйна, а освен това се “къпят в медиен комфорт” и затова никой журналист не е направил "елементарната сметка". Били привилегировани, защото брифингите им се излъчвали “директно от медиите”. 

 

"Продължавам да считам, че някоя сутрин можем да се събудим с тежка катастрофа в региона - Запорожие. И тогава много бързо всички ще забравят какво сме се обиждали. Ако трябва да се заяждаме, както ни отива и на тях, и на нас, все пак да ги предупредя, че предизборната кампания свърши и можем да четем цифрите. когато говори за 3% дефицит Асен Василев, но в същото време държавата реже всички капиталови разходи и спести от тях 6 млрд. лева, ще отиде на 4%. В края на гадина нищо друго не трябва да се прави, за да слезем на три процента", заяви бившият премиер. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6032 |07.10.2022 Експерт: Борисов иска да пълни чекмеджетата си, не да управлява . 4| 3196 |06.10.2022 Официално: Борисов се отказва от депутатския стол . 15| 31366 |06.10.2022 Тактиката на Борисов: „Г..а си с рози накичи…“ . 1| 14678 |06.10.2022 Валентина Василева Филаделфевс: Борисов и ГЕРБ станаха точно толкова токсични, колкото и ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads