Реклама / Ads
2| 4104 |09.04.2019 НОВИНИ

Борисов си измислял внушения, смята Нинова

.
Корнелия Нинова
”Когато премиерът няма аргументи по сериозната тема за размерите на корупцията, обхванала всички нива на управление в страната, си измисля подобни внушения.” Така лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори на вчерашните критики на премиера Бойко Борисов, че е станал свидетел на преразкази по време на КСНС, с което БСП щели да получат предизборен подарък.
 

"И тогава, и сега оставаме на същото мнение, че трябва различни власти заедно да имат своите представители там, за да има взаимен контрол на институциите", заяви тя и допълни, че не трябва да има управляващи, които да си назначават хора, които да ги контролират.

 

Според Корнелия Нинова президентът трябва да бъде този, който да назначава хора в КПКОНПИ. Въпреки исканията си и за изпълнението на които се изисква законодателна промяна, социалистите не мислят да се върнат в Народното събрание.

 

Социалистите категорично заявиха, че няма защитени лица, с което призовават институциите да прилагат законите еднакво към всички независимо от политическата принадлежност, за Лозан Панов и за Валери Жаблянов.

 

На въпрос как ще коментират различията в изказванията на премиера и на президента след КСНС, Нинова ги определи като "ясна разделителна линия между статуквото и промяната". Тя поясни, че "премиерът-мнозинството-ДПС-ОП и ГЕРБ лично защитават настоящето статукво с думите "всичко е наред, взели сме мерки, взели сме оставки".

 

Изпълнителното бюро на БСП вече е обсъдило случая с Валери Жаблянов и смятат, че има огромната разлика между неговия случай и този на ГЕРБ, тъй като управляващите са придобили апартементите си, възползвайки се от властта.

 

"Докато управляват, променят закони за определена фирма, която им връща апартаменти. Докато управляват и са в позиция на силата, пускат жалби срещу определена фирма, за да я притискат и изнудват", атакува Нинова управляващите.

По думите й не става въпрос само за закупуване на апартаменти, а за политическа търговия с влияние на управляващите. От левицата искат да знаят за какъв морал в политиката може да се говори, когато заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов твърди, че нямало кой да го накаже.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 4919 |08.04.2019 Борисов: Няма да се вкарвам в темата с апартаментите . 4| 4123 |08.04.2019 И от ”Артекс” искат среща с Борисов . 2| 3793 |08.04.2019 Борисов нареди да се вземат мерки на границата с Гърция . 12| 5205 |06.04.2019 Протестиращите срещу небостъргача се срещат с Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads