Реклама / Ads
7| 4199 |13.05.2016 НОВИНИ

Борисов към депутатите: Да не тласнем държавата към хаос

.
Бойко Борисов
Механизмът за сътрудничество и проверка ще отпадне, когато свършим всичката си работа. Истински се надявам държавата да не бъде тласната в хаос. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на петъчния парламентарен контрол.
 
Така той отговори на питане на народните представители Румен Йончев и Явор Хайтов във връзка с политиката на правителството и действията свързани с отпадане на Механизма за сътрудничество и проверка, осъществяван от страна на ЕК.

„Действително в тази сфера се направиха много неща и разбира се много още трябва да направим. Не без помощта на българския парламент се промениха в Конституцията основни неща, които бяха отчетени и са в правилната посока, като започнем от разделянето на Висшия съдебен съвет на съдийска и прокурорска колегия, засилената роля на инспектората, това съдии да избират съдии, прокурори - прокурори и много други неща, които вие приехте", обърна се премиерът към депутатите.

„Сега със законите за съдебната власт, с различните процесуални закони, които се подготвят и с много добрия диалог с ЕК, аз мисля, че сме на правилния път", каза Борисов. „Ако не ме лъже паметта, мисля, че в сряда в Брюксел ще ходят вътрешният министър, правосъдният министър, главният прокурор, за да отбележат какво е направено и следващите стъпки, за да ги съгласуваме предварително и да знаем, че действително това е правилната посока", допълни премиерът.

Той напомни, че в свое изказване председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер недвусмислено е заявил, че в рамките на този мандат на тази комисия механизмът трябва да отпадне. „Той ще отпадне, когато свършим всичката си работа. Аз истински се надявам държавата да не бъде тласната в хаос, да има парламент, за да се приемат всичките тези закони. Това е ваша воля, това е политическа воля на всички политически партии, така че тук много разчитам и на вас", каза премиерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4013 |13.05.2016 Борисов нямало да хаби Дончев за социален министър . 22| 8584 |13.05.2016 Ген. Атанасов: Борисов продължи концесията в сектор „Сигурност” . 16| 4640 |12.05.2016 Борисов с план как да преборим корупцията . 10| 5628 |12.05.2016 Станишев контра на Местан: Протестите, а не договорки свалиха кабинета ”Борисов 1”​

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads