Реклама / Ads
13| 2754 |30.07.2023 НОВИНИ

Борисов от Каспичан: Радев да не е вечен? Хареса му две години да управлява еднолично

.
Много му хареса на Радев да управлява еднолично държавата. Кажете ми едно-единствено нещо, направено в държавата? Две години и половина знайни и незнайни министри ни управляваха, докато траеше този хаос, безвремие - едно нищо! И всички те бяха посочени от един човек. Това е диктатура! Радев да не е вечен? Служебното правителство трябва да го има само в екстремен случай.
 

Това заяви от Каспичан лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. В познатия си стил - включване на живо във Facebook докато открива нов храм, Борисов коментира предлаганите промени в Конституцията.

 

По думите на Борисов не се отнемат никакви правомощия на президента с измененията в основния закон. Според него налице е конституционно мнозинство, с което те да станат факт.

 

Борисов коментира и последното напрежение с Република Северна Македония, след като българи, фенове на “Левски” бяха бити, а един бе намушкан в корема. По думите на лидера на ГЕРБ не бива политиката да се бърка с футболните страсти. 

 

“Тези, които са превишили правата си в Скопие, дали полицаи, дали хора от агитките, има си правосъдие. Ако зависеше от мен, нямаше да разреша агитки за двата мача, за да няма абсолютно ненужно напрежение. Ние сме подписали Договор за добросъседство с РСМ, дали сме на Албания и на РСМ възможност да бъдат част от Европейския съюз. Не разбирам защо си позволяват това нашите съседи, защото от България са видели само добро”, каза Борисов.

 

Той осъди остро и случая от Стара Загора, където 18-годишно момиче бе обезобразено с макетно ножче. 

 

“Чудовищният акт на насилие в Стара Загора показва колко беше важно да приемем Закона за защита от домашно насилие и промените в Наказателния кодекс. Надявам се институциите да си свършат работата”, каза Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3023 |29.07.2023 Даниел Смилов: Очевидно президентът Румен Радев цели създаване на някакъв политически проект . 46| 3346 |26.07.2023 Президентът Радев атакува кабинета за съдебната реформа и националния празник /видео/ . 20| 2905 |26.07.2023 Борисов, Петков и Иванов с общо изявление: Имаме разбирателство за бюджета, иначе пада правителството . 6| 2908 |24.07.2023 Димитър Радев: Върху българските евромонети ще има образи на Мадарския конник, Св. Иван Рилски и Паисий Хилендарски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads