Реклама / Ads
41| 8398 |24.09.2015 НОВИНИ

Борисов контра на Меркел: Не съм искал "гореща точка" за бежанците

.
Борисов и Меркел
Не съм искал България да бъде обявявана за "гореща точка" за прием на бежанците, защото реално ние и в момента имаме лагерите. Горещата точка е един център, който бежанците да бъдат регистрирани. Това обясни преди малко премиерът Бойко Борисов за изказването си на европейския съвет късно снощи. Според него информациите, че е поискал България да стане гореща точка са тълкования и интерпретации на медиите.
 
На Съвета три пъти поставих въпроса, че България е гранична държава и не трябва помощта да се ограничава до Италия, Гърция, Македония и Сърбия, разказа Борисов. Той е поставил за обсъждане и идеята на турския премиер Ахмед Давутоглу да бъде обособена международна зона за сигурност в Сирия, за да не се стига до прилив на милиони бежанци към Европа Обясних им, че бежанците заобикалят България в момента единствено защото страните от Шенген, като Гърция, не пазят добре границата, заяви Борисов. Премиерът е обяснил на Съвета че не е честно срещу България да бъде започвана наказателна процедура заради условията в бежанските лагери. Според него България вече е дала 200 - 300 млн. евро извънредно за овладяване на бежанската криза на наша територия.

"Обясних им на Съвета, че в България пенсията е 5 евро на ден, а ние даваме повече за издръжка на бежанците. Просто не е честно да ни наказват. Казах им, не ни искате в Шенген, въпреки че пазим границата по-добре от Гърция, това не е честно", разказа Борисов. Премиерът бе подкрепен от социалистическият евродепутатът Илияна Йотова, която също разказа, че тъй наречените "горещи точки" всъщност представляват пунктове за регистрация на бежанците и се издържат от европейският бюджет. Целта е добра регистрация на мигрантите. Борисов благодари на бившия военен министър Ангел Найденов, че правителството на Орешарски започна да изгражда ограда по границата с Турция , която сегашното управление довърши.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4465 |23.09.2015 Борисов: Заминавам с неудоволствие, квотите няма да решат нищо . 18| 4820 |22.09.2015 Борисов поздрави за празника: Вярвам, че сме миролюбив, милостив народ . 14| 6024 |20.09.2015 Борисов: Градовете ни се конкурират с паркове, градини, пречиствателни станции . 4| 4325 |19.09.2015 Зеленогорски: Не тропам с крачета на Борисов!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads