Реклама / Ads
297| 12471 |18.06.2012 НОВИНИ

Борисов: Мачкаха ме 25 г., но на Политбюро няма да се дам!

.
Б. Борисов
Никакви лобистки интереси няма при нас. Никакви! Ходете на ски в Австрия, ходете където искате, нека там да инвестират, тук вие ще ми кажете откъде ще ви дойдат заплатите и пенсиите, казва премиерът.
 

Никакви лобистки интереси няма при нас, съобщил премиерът Бойко Борисов в МС по време на срещата си с представители на природозащитни организации и на организации, подкрепящи Закона за горите. Това сочи стенограмата, публикувана на сайта на Министерски съвет.

След ветото на президента аз няма да дам на депутатите да гледат този закон до тогава, докато не дойдете с ясни предложения. Ще си подготвим нов закон за държавните предприятия, за да могат да работят държавните горски предприятия. Ходете на ски в Австрия, ходете където искате, нека там да инвестират, тук вие ще ми кажете откъде ще ви дойдат заплатите и пенсиите. Не искате да добиваме газ, не искате да имаме туризъм, аз толкова мога. Затворихме Белене, затворихме Бургас-Александруполис, нека тези, които ви казват, че ще се дигнат приходите, да кажат откъде ще ги вдигнат като дойдат на власт. Да ни кажат точно – ще дойдат приходи от…., кое, да чуя и вие да чуете също така. В политиката съм 12 - 13 години на различни постове и върху името ми не съм дал думичка да се каже и това ми е силата в политиката. Като се качите на Витоша, все едно е Косово след бомбардировката – съборени сгради. Ако е тенекиено нещо можеш да пиеш един чай, ако не – няма къде да седнеш и добър ден да ти кажат.

Да ми наричат партия и мен лобисти тези, които 20 години ограбиха държавичката.., ние не сме. Аз с моята приятелка се разделих преди пет години, не съм я чувал и не я виждам. Откъде накъде ще ми приказват глупости – снахите и децата на Политбюро. Мачкаха ме 25 години, сега пак през уж демократични процеси ще ни мачкат. На Политбюро няма да им се дам, зарича се Борисов.

Щом така ви харесва, така да бъде. Никакви лобистки интереси няма при нас. Никакви. Освен здравомислещите хора, които считат, че не е лошо в България да има и зимен туризъм. Прекрасна природа, никой повече от тези, които инвестират в подобни сфери не пазят дърветата от сеч. Двадесет години имаше поголовна сеч по горите и тези, които ги сякоха сега са на ваша страна. Защо?! А ние направихме всичките рестриктивни мерки, за да запазим горите – малки, големи, средни. България е държава, в която последните години, когато ние сме на власт има прираст на горите, безспорен отчетен факт в Евростат. Затова, с цялото ми уважение и разбиране към вас, и едните, които искате и вчера сте затваряли пътя, и другите, които затварят Орлов мост - това не е демокрация, защото има надлежен ред да се проведе митинг, примерно пред Министерския съвет, пред Президентството, законът така е правен, бях кмет когато се прави, че за митингите можете да бъдете на най-видните места в града – Народното събрание, площада. Няма логика да се затваря път. Там могат да минават и хора, които не са на вашето мнение и вие им отнемате демократичното право да минават, и едните и другите”, е заявил премиерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5550 |15.06.2012 Бойко Борисов: Взривовете край Петолъчката са заради престъпно некомпетентно управление . 60| 6293 |15.06.2012 Бойко Борисов: Парите за по-високи доходи все трябва да дойдат отнякъде . 73| 6511 |14.06.2012 Борисов: Да, лобистки е законът за горите, но в полза на скиорите . 85| 9276 |12.06.2012 Борисов: В България най-накрая идват истински инвеститори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads