Реклама / Ads
33| 6384 |11.12.2020 НОВИНИ

Борисов: Мерките срещу COVID-19 остават до месец март в целия ЕС /видео/

.
Бойко Борисов
”Разговарях с всички колеги, притеснени са от финансовите показатели. Приказка за отваряне на Европа до март - няма”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в обръщение в социалните мрежи. Министър-председателят е в Брюксел, където в рамките на два дни се провежда заседание на Европейския съвет.
 

"Това блокиране на хората създава много проблеми и за икономиките, и за здарвето", посочи той.

 

"Резултатите за тази седмица и няколко дни от блокадата са добри, но по нищо не показват, че пандемията в България ще приключи до Коледа. ", обяви той.

 

 

"Коледа и Нова година да се празнуват в тесен семеен кръг, без масово събиране на хора - така е в цяла Европа”, призова премиерът.

 

Според него излизане от пандемията се очаква в края на август или през октомври догодина, при условие че се ваксинира 70% от населението на Европа.


„Много гъвкаво и внимателно в България трябва да следим мерките, да внимаваме в баланса за натиска върху болниците. Радостна е новината, че всеки ден над 3 000 човека оздравяват. Това е оптимизъм, но трябва да сме много умерени“, каза още той.

„Всички са много притеснени от финансов-икономическите показатели, сиреч срива на БВП и на ЕС, и на европейските държави, и на САЩ. В същото време единствената държава, за която ЕЦБ дава своята прогноза за догодина – до 6 % БВП се оказва Китай. Оставям коментарите и разсъжденията на всеки един от нас. Докато БВП на САЩ и ЕС е минус 10 и минус 15 %. Затова поставихме въпроса и се разгледа за фискалните правила как ще текат в следващите месеци“, обясни Борисов.

 

"Обсъдиха се всички въпроси по ваксините и благодарих на Фон дер Лайен, че ЕК задейства агенциите по лекарствата. Никога нямаше да можем да се разберем между държавите-членки за ваксините. Това е огромен труд, който извърши Урсула", каза още Борисов.

 

"Приготвили сме фризерите за съхраняването на ваксините и ще имаме логистиката, включително преди Нова година", отбеляза премиерът.

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3869 |10.12.2020 Нинова: Мерките на правителството са временни и предизборни . 21| 4324 |10.12.2020 Парадокс: Едва 28% от медиците на първа линия искат да се ваксинират срещу COVID-19 . 12| 6327 |10.12.2020 Проф. Мариана Мурджева: Ваксината срещу COVID-19 не трябва да се прилага при хора с остра инфекция . 11| 4825 |09.12.2020 Всичко по темата! COVID-19 у нас: Над 40% заразени и голям брой излекувани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads