Реклама / Ads
288| 7314 |19.08.2013 НОВИНИ

Борисов: Министърката веднага да се маха

.
Бойко Борисов Източник: Булфото
Министърката на регионалното развитие Десислава Терзиева трябва да си отиде незабавно, заяви повторно позицията си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
 

"Тази госпожа трябва незабавно да си отива. На нейната съвест вече лежат и човешки животи. Така ги чакахме да се намотаят за магистрала "Тракия”, за радост – тогава нямаше жертви. Сега от петък, събота, неделя, хиляди, хиляди граждани на България с часове чакаха в това задръстване, изнервяха се до полуда, след това шофират изнервени, и беше въпрос на часове да се случи нещо подобно”, посочи Борисов в отговор на коментара на Десислава Борисова, че е недостойно да се трупат политически дивиденти от трагедията на хората.

"Вие си спомняте, че ние и с минута не бавихме даден обект, стане ли готов. Защото той е обект, построен с 20% от парите на българския данъкоплатец. Сега съоръжение за милиони стои дни наред, за да се натутка някаква администрация. И за съжаление, има жертви”, каза Борисов.

"Що се касае до политическите й обвинения, съветвам госпожата да се обади на вицепремиера Цветлин Йовчев и да попита за нашия подход. Вчера, при взрива в София, още преди да се знае причината, аз му се обадих и му казах: "Нека МВР да работи спокойно, от нашата партия няма да получи атаки”. Още не се знаеше – дали е терористичен акт, дали е битово, дали е случайно, дали е акт на организираната престъпност, но трябваше МВР да има спокойствие да работи. Сега тук, от десет дни, им обясняваме какво трябва да направят. Ние сме хора, които сме били в управлението. Много добре ни е ясно, че инцидент винаги може да стане и не бихме се възползвали политически от това. Но, когато аз, дни наред говоря, половината медии направиха репортажи, че магистралата е готова, че има задръствания, те не пожелаха дни наред да си размърдат да не казвам какво. Това вече не е шега - загинаха хора. Тя, ако има малко доблест, няма да шикалкави, а веднага трябва да се маха” , каза Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е на среща с местната структура на ГЕРБ в Добрич. След срещата Борисов ще коментира актуални политически въпроси.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 132| 6463 |18.08.2013 Борисов: Избори ще има, и то скоро . 42| 5662 |16.08.2013 Борисов: Станишев назначи Орешарски за премиер, за да му бере срама . 73| 5489 |13.08.2013 Борисов: Поискахме извънредното заседание заради атаката срещу президента . 85| 5373 |12.08.2013 Борисов: Искаме вот на недоверие на кабинета през септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads