Реклама / Ads
19| 5027 |31.08.2018 НОВИНИ

Двама от министрите в оставка: Лична вина нямаме, но поемаме политическата отговорност

.
Така постъпваме в ГЕРБ, понасяме политическата отговорнос. Предадохме нужните материали на следствието. Помагаме. Така всичко ще е пред вас. Не мисля, че имам персонална вина. Даже катастрофите намаляха. По този начин, чрез самохвалство, един от най-слабите вътрешни министри в историята Валентин Радев обясни оставката си пред журналисти.
 

Явно министерствата ни не са били толкова подготвени, за да не допуснем катастрофата. Но направхме много неща. Трима министри подаваме оставка, поемаме политическа отговорност. Вероятно ще се върнем в Народното събрание. Това е естествения ход. Защото, ако се скрием, да ни няма и там… По-добре да ни намирате. Ще решим с партията.  Ще се погледне и назад. Трудно е сега някой да повярва, че ГЕРБ наполовина свали жертвите по пътищата. Проблем е имало и преди нас, но сега ние поемаме отговорността. Такава революция, каквато в момента се прави, много добри неща в тази посока. България трябва да слезем на 300 жертви, такава е европейската статистика. Сега си мисля за онези жени и мъже в болницата и не ми е удобно да кажа какво сме направили, скромничи още Радев. Той отказа да каже какви са резултатите от проверката, свързана с лекото ПТП, в което е участвал бащата на президента Румен Радев-Георги.

 

Регионалният министър Николай Нанков:  Понасяме тази отговорност - политическата. Нашата цел е справедливостта максимално бързо да дойде на дневен ред. Ние съдействахме и ще съдействаме с всичко възможно, за да може следствието да приключи по възможно най-обективния начин.  Още в неделя декларирахме готовност след срещата в МС по случая да подадем нашите оставки като ангажимент и отговорност. Ние поемаме цялата отговорност. Не е била толкова добра комуникацията и координацията между отделните ведомства по проблема пътна безопасност. Декларирахме волята си за оставки преди 5 дни. Жертвите на пътищата трябва да намаляват в геометрична прогресия.

 

Транспортният министър Ивайло Московски отсъства от брифинга по здравословни причини.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3711 |28.08.2018 Пак катастрофа с автобус: Двама са ранени на пътя Банско-Гоце Делчев . 0| 4235 |27.08.2018 Пак жертви на пътя! Двама загинаха при челен сблъсък в Пловдивско . 0| 4303 |26.08.2018 Проф. Габровски от ”Пирогов”: Петима са с опасност за живота, двама са критични . 3| 4188 |22.08.2018 Самолет падна край Шумен, двама са пострадали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads