Реклама / Ads
7| 2864 |06.06.2023 НОВИНИ

Похвали за служебния кабинет и сбогуване с властта. Какво каза Радев след избора на редовно правителство?

.
Президентът Румен Радев отчете постигнатото от служебното си правителство и в гербовата зала на “Дондуков 2” похвали министрите си за “успешната борба с политически инспираните манипулации и атаки.
 

Острата реторика на държавния глава не е новина. Президенът вече няколко пъти демонстрира отношението си към ротационното правителство, а преди да се закълне, Радев напусна пленарна зала.

 

“Благодаря, че проявихте усилия и професионализъм, за да осигурите закрила на хората от най-уязвимите социални групи. Благодаря, че отвоювахте лидерска роля на страната ни в региона с инициативи и иновативни подходи, които укрепват сигурността, увеличават свързаността, икономическия обмен и доверие. Върху вас се стовари цялата тежест на кризите. Някой от вас може да стане и писател след толкова опит от парламентарните изслушвания и контрол. Успяхте в борбата с политически инспирирани манипулации и атаки. Доказахте, че страната може да се управлява прозрачно. Показахте характер в отговорността и смелостта да вземате важни решения за бъдещето. Знам колко ви беше трудно, раздадохте се докрай и искам да ви благодаря. Най-голямото удовлетворение за вас е, че дадохте спокойствие на хората и придвижихте страната напред”, заяви пред министрите си президентът Радев.

 

"Бяхте сплотен отбор, обединен от една кауза- България. Имахте вярва във всичко, което правите. В МВР започнаха оздравителни процеси. В здравеопазването има огромен прогрес със спешната медицинска помощ по въздух. Служебните правителства най-много придвижиха този процес. Надявам се, че средата на юли ще имаме два хеликоптера на лизинг", заяви Радев.

 

Отчет за дейността на Министерския съвет през последните 10 месеца даде и служебният премиер Гълъб Донев.

 

“Започнахме своята работа в среда, в която държавата беше поставена на пауза, в която кризите следваха една след друга, българските граждани и бизнес се чувстваха несигурни как ще премине зимата. Осигурихме най-евтиният газ в Европа, цени на горивата, бензин и дизел на нива по-ниски от 2019 г. Осигурихме най-вече спокойствие, предвидимост и сигурност за функционирането на всички обществени системи”, заяви Донев. 

 

Той благодари на министрите от кабинета си, че за изминалите 10 месеца не са допуснали “нито един корупционен скандал да бъде на показ”. 

 

“Нямаше нито един сигнал срещу член на кабинета, министър, срещу когото да бъдат отправени обвинения за задкулисни игри или практики извън закона. Благодаря на всеки един за отговорната, честната работа, за всеотдайността, която имахте при изпълнение на своите задължения, Благодаря и на българските граждани, които ни подкрепяха от начало докрай“, допълни Гълъб Донев. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7742 |06.06.2023 Facebook след избора на кабинета ”Денков - Габриел” . 40| 13198 |06.06.2023 Радев напусна демонстративно парламента, преди химна и клетвата на кабинета “Денков - Габриел” . 35| 6222 |06.06.2023 След бурни дебати: Кабинетът ”Денков-Габриел” е факт . 6| 2942 |06.06.2023 За първи път в историята: Парламентът гласува ротационен кабинет „Денков-Габриел”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads