Реклама / Ads
77| 6437 |07.01.2013 НОВИНИ

Борисов: Много кьорав трябва да е този, който каже, че дюните са годни за строителство

.
Бойко Борисов
Когато така или иначе някой ни е светнал и ни е огрял, ще направим така, че да си върнем природата, защото имаме прекрасно Черноморие, казва премиерът на среща в МС.
 

ГЕРБ ще има само един представител в парламентарната анкетна комисия за разследване на сделките със земи, извадени от горския фонд, след 2003 година, е премиерското становище, артикулирано на среща в МС. Там се събраха представители на екоорганизации, министрите Мирослав Найденов, Лиляна Павлова и Нона Караджова.

Колегата Станишев предложи да има в парламента анкетна комисия по този случай. Ние предлагаме комисията да се занимае с всички сделки от 2003 година досега включително. В парламентарната комисия ГЕРБ да има само един представител. Всички други да бъдат представители на другите партии. Колкото искат, толкова свои представители да имат в комисията. Искам в комисията да има само един човек, за да не ни обвинят, че ще бойкотираме работата на комисията. Напротив, ще има само един наш представител. Условието ми е заседанията на тези комисии да бъдат публични за медиите и за неправителствените организации. Сиреч сделка по сделка вадим, показваме, казвате си мнението, и след това хайде при прокурора, четем в стенограмата от срещата.

Когато така или иначе някой ни е светнал и ни е огрял, ще направим така, че да си върнем природата, защото имаме прекрасно Черноморие. Те не могат да разберат, че това прави ценността на Черноморието. Там може да се направи една велоалея, може да се направи път, за да ходят туристи, т.е. да се направят пътеки за разходка на туристите. Това ще доведе до увеличаване на цената, а няма да я свали. Виждате колко много пари даваме за археология. Вие сте много близки с археолозите. Страхотна история имаме. Всичко това, което води до там и правим, е да излезе това на преден план. Като има и красиви дюни, по Черноморието има предостатъчно хотели и то много хубави хотели. Ето ти туризъм, ето ти екология, ето ти една нова туристическа дестинация в България, добавил Борисов.

Извинявайте, ако някъде не сме били съвсем точни. Но действително много тънко работят на ръба на закон тогава, когато нас ни обвиняват за свобода на медиите. Няма някой, който да не прави директни репортажи отвсякъде и то с участието на министрите. Вие сте тук. Никой днес не Ви е казал, че не може да ги питате или да се изказвате или само по тази тема ще говорите. Тогава повечето от медийните босове – нека така да ги наречем, и собственици на медии са в тези заменки. И тогава мълчание. Може да сте говорили, но не сме Ви чули, съобщава премиерът.

Той заявява още, че много разчита на природозащитниците по отношение на бъдещата комисия в парламента. По същия начин, както мен ме разкарвате по целия конспект, когато дойдете при мен, да бъдете така активни и в парламента. Това е шанс да си върнем тази прекрасна природа. Тук говорим за Иракли и за Камчийски пясъци. Всеки, който е бил там, а и с моето невъоръжено око се вижда, че това са такива места. Много кьорав трябва да бъде този, който ще отиде и ще каже, че това е годно за строителство, са думите на Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 128| 11935 |07.01.2013 Б. Борисов: При нас е ясно-има ли виновен, бива уволняван и даван на прокурор . 137| 7489 |06.01.2013 Бойко Борисов: Три пъти "Не" на референдума . 57| 7214 |02.01.2013 Борисов: Да са ми живи и здрави българите . 34| 5838 |29.12.2012 Борисов: Трябва повече мачове да се играят!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads