Реклама / Ads
29| 5219 |14.07.2021 НОВИНИ

Борисов: Няма да подкрепя Слави по никакъв начин. Ако получим мандата - връщаме го веднага

.
Бойко Борисов Източник: стопкадър, bTV
Бил съм се срещу Слави два месеца, сега каква е логиката да го подкрепя? Извинявам се на народа, че ще страда, но не! Няма да подкрепя Слави по никакъв начин. Той е рожба на токсични партии. Това заяви категорично на брифинг експремиерът Бойко Борисов. От думите му стана ясно, че ако ГЕРБ получи мандата, веднага ще го върне. И този път Борисов няма да влезе в Парламента като депутат.
 

„Кое зло да избера – имам Бойко Рашков, имам Слави Трифонов. Не подкрепяме правителство – имам Бойко Рашков. Подкрепяме – имам Слави Трифонов. Ако ни докарате до трети избори, няма никакво значение какво ще се случи с ГЕРБ. Умолявам ви, вие надробихте тази попара, ще я сърбате. Стотици милиони похарчихте за избори. Съберете се, ако няма кабинет, няма да има бюджет“, каза още той.

 

„Вчера отново се върти приказката, че аз едва ли не участвам с партията си в някаква уговорка с „Ива такъв народ“. А бе хора вие щяхте да ни изчегъртате! Вие сте токсични, аз не ви искам! Не очаквам ИТН да направят правителство. Планът им с президента е Бойко Рашков да вилнее, докато изчегърта, колкото може“, заяви лидерът на ГЕРБ.

 

„Всички подкрепяха правителство на Трифонов, а сега какво“, попита той в началото на брифинга и припомни изказвания на политически лидери. На въпрос обаче какво се промени в неговото предложение да отстъпи 10 депутата на Трифонов, той заяви: „Нищо не се промени. Никой не ми е поискал. Искам тримата (бел. ред. Мая Манолова, Христо Иванов и Тошко Йорданов) да дойдат да ми поискат, ама те няма да дойдат“, уверен е Борисов.

 

От думите му стана ясно, че ако ГЕРБ получи мандата, веднага ще го върне. „Ние сме категорична опозиция“, заяви Борисов.

 

Във връзка с това, че бившата председателка на Народното събрание Цвета Караянчева няма да е част от 46-тия парламент, експремиерът заяви: „Нищо, на следващите избори ще я изберат“.

 

„Като гледам как са ме почнали сега с разпити, по-добре и аз да не влизам в парламента, за да не утежнявам работата на полицаите“, добави той.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 17073 |14.07.2021 Цвета Караянчева е аут, вече няма да е депутат! . 15| 3279 |14.07.2021 Борислав Сандов: Ако ИТН бяха отишли на изборите с този кабинет, нямаше да вземат толкова гласове . 6| 7127 |14.07.2021 Димитър Манолов: Най-голямото шоу е Борисов и ДПС да подкрепят кабинета на ИТН . 2| 6076 |14.07.2021 Проф. Киров: Ако няма парламент, който да гласува дата за президентски избори, стигаме до конституционна криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads