Реклама / Ads
31| 7963 |02.09.2010 НОВИНИ

Б. Борисов: Никой не обръща внимание на провалили се политици

.
Б. Борисов
Българинът се храни с боклуци; 20 г. не обръщат внимание на артистите; сърдит съм на Б. Димитров; държавата не дава пари за пистата на Ф1, каза премиерът.
 

Това, което работим с колегите, е да покажем как в болниците са източвани пари по пътеки, от което капка по капка вир става, заяви в интервю за БТВ премиерът Б. Борисов. Той постави следните акценти:

- За начина, по който се храни българинът ‒ една лека кола, ако я караш с нафта, двигателят ще свърши. Населението се храни с отпадъци, боледува и пълни болниците. Това не е справедливо.

- 20 години никой не е обърнал внимание на артистите, сега се налага да го направим ние.

- Надали някой обръща внимание на провалили се политици ‒ какво са казали в България. Един лидер казал, че сме мрънкащо правителство, явно са му казали да се прави на мъж. Нагло е да правиш пристанище за насипни товари, когато всички съседи правят за контейнери. При това съседите са ги направили с европейски пари. Нагло е да изплащаме сега с наши пари японския заем.

- Решаваща есен идва за всеки българин, защото в условия на финансова и икономическа криза трябва да работим много повече.

- Нито аз, нито някой от министрите е спокоен, ние работим ден за ден, защото всеки ден има проблем за решаване, а в същото време има и дългосрочни проблеми, които трябва да бъдат преодолявани.

- По безспорен начин доказахме нарушенията в алкохолния бизнес. В пъти нараснаха постъпленията.

- В митниците рокадите се налагат, защото искаме максимално да се борим с контрабандата и да увеличим приходите.

- За Килърите 2 ‒ това са хора, съпричастни почти към 5‒6 убийства. 4‒ма са в ареста, 1 се лекува тежко и го прави неслучайно. Очевидците и свидетелите събраха кураж нече и ги посочиха. След магистралните грабежи и отвличанията ‒ сега са те.

- Аз не бих го уволнил този шеф на отделение, защото аз съм го виждал, разговарял съм с него, когато съм бил в ИСУЛ на посещение, той е един добър лекар. За подобно изказване не бива да се уволняват специалисти. Убеден съм, че подобен специалист щеше да се изкаже след това по друг начин, допусна премиерът. Ще разговарям със здравния министър Анна-Мария Борисова, да я помоля да преразгледа решението си за уволнението на Атанасов. Да, не е приемливо, но човекът може би го е казал от болка, ако нещо наистина не е било направено както трябва. Трябва да се викат такива хора, да им се обясни и те съм сигурен, че ще застанат на наша страна.

- Не съм викал Б. Димитров, защото съм му сърдит още. Надявам се да си е взел поуката. Извинявам се на Мартин Димитров за квалификациите на Димитров към него.

- Държавата не дава никакви пари за писта от Ф1, освен терена в Доброславци, който сега пустее. Това ми е условието. Ние сме съпричастни и участваме с това, което имаме. Така подходихме и със Световната купа по шах и всички бяха доволни, така подхождаме и с тениса. На волейбола и баскетбола, като отидох във Варна и видях залата, казах, че ще отиде на следващия мач в голяма спортна зала пред 18 хил. души, завърши премиерът. Ако ме поканят. Имаме феноменални волейболисти в момента и те заслужават да бъдат гледани от хиляди.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6160 |15.08.2010 Борисов: Ремонтираме пътната инфраструктура на Северна България . 14| 5861 |13.08.2010 Борисов: Прибрали 12 млн., а свършили работа за 1 лев! . 5| 5343 |13.08.2010 Борисов: ЕС ни хвали за това, за което президент и опозиция ни критикуват . 41| 6424 |06.08.2010 Б. Борисов: Кой ще връща парите, изтеглени от пуснатите във "Всичко коз"?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads