Реклама / Ads
2| 3694 |02.01.2024 НОВИНИ

Борисов обеща сглобката да добута до ротацията. Не каза ще сменя ли министри

.
Ротация на правителството ще има, обеща пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел трябва да разменят местата си през месец март. Борисов обаче не каза ще сменя ли министри в правителството. Такива заявки лидерът на ГЕРБ вече е давал няколко пъти. 
 

Според Борисов частичното ни приемане в Шенген е успех за държавата и този факт трябва да ни радва:

 

"След застой и хаос и нищо, една лъжица асфалт не са сложили, сега благодарение на некоалицията за всички кметове и населени места се отпускат не малко пари за това, че има правителства. Като нямаше правителство, а служебни кабинети - абсолютно мъртвило”, заяви Борисов. 

 

България ще стане част от Шенген по вода и въздух през месец март тази година. Новината дойде след тежки преговори между България, Румъния и Австрия и бе определена от Министерския съвет като огромен успех. 







За присъединяването към Шенген по суша все още няма дата. Появи се информация, че Австрия е поставила нови условия по отношение на бежанците от Сирия и Афганистан. От Министерския съвет обаче обясниха, че няма такъв ангажимент, а споразумението с Виена касае задължения по Дъблинския регламент. 

 

Ще има ли рокади в кабинета, след ротацията? 

 

Борисов обеща да “направи анализ на работата на всеки министър от ръководствата на партиите, които подкрепят управлението” и тогава ще реши дали да има смяна, или не. През октомври месец обаче лидерът на ГЕРБ заяви, че ще иска смяна на министри и дори се оплака от тях, без обаче да ги назовава поименно.

 

Причината - липса на очаквани резултати в подопечните им ведомства. Критики бяха отправени и към икономиката, иновациите и растежа, младежта и спорта. Борисов загатна, че става дума за 7-8 министъра. За напълно възможна смяна на състава на кабинета при ротацията заговори и Христо Иванов от “Демократична България”. 

 

И през ноември Борисов повтори, че ще преосмисли добре състава на правителството.

 

"Това в момента не е нормално - партията, победила на изборите да няма нито един министър, с изключение на министъра на външните работи Мария Габриел, която пътува и не се занимава с вътрешни теми”, коментира лидерът на ГЕРБ тогава.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3655 |02.01.2024 Стефан Тафров за Шенген: Толкова години чакахме този пробив и той дойде . 8| 3753 |02.01.2024 Искрен Митев, ПП-ДБ: Дори Австрия е влязла на два етапа в Шенген . 15| 5279 |02.01.2024 Кабинетът бори дезинформацията: "България се е съгласила да приеме 6000 сирийци и афганистанци" е фалшива новина . 0| 9509 |02.01.2024 Важна информация за новите ваучери за храна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads