Реклама / Ads
42| 12626 |05.02.2022 НОВИНИ

Борисов: Осем месеца лъжат за ”Хемус”. Христо Иванов го интересуват постове

.
Бойко Борисов
Много пъти съм казал, че Христо Иванов и неговата компания ги интересуват само постове. Ако искаш промени в Конституцията ти трябват 2/3. Коалицията няма това мнозинство, тоест ние, ”Възраждане” или ДПС трябва да ги подкрепи. Те нямат разговори с нас, а искат комисия, за да бъде Христо Иванов председател.
 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението му в с. Кирково.

 

"Дойдох в съвсем друго настроение, но аз съм длъжен с тази партия да изляза срещу вас. Питали Цвета демонстрация ли ще правим или ще влизаме в общината, а ние искахме да обясним как лъжат за "Хемус". Осем месеца лъжи. Ако е прав техният вътрешен министър, премиер и финансов министър, че това е грабежът на века, значи той продължава втори месец с други изпълнители", каза още Борисов.

 

"Ако се провери колко часа са се излъчвали по bTV за аферата "Хемус" сигурно са десетки, убеден съм", категоричен беше лидерът на ГЕРБ. "Ако има забележки към Плана на възстановяване те трябва да бъдат показани. Две от тези забележки касаят Маришкия басейн и контрола на главния прокурор. Да върнеш отговор без знанието на обществото...", каза бившият премиер. "Милиарди източиха за тези няколко месеца", подчерта той.

 

Борисов обвини правителството в участие в корупционна схема. Той се позова на изявление на Румен Овчаров, че вчера новото ръководство на „Булгаргаз“ е продало 60 хил. мегаватчаса природен газ на определени фирми, след като предишният борд е бил сменен заради обвинение за извършване на подобни сделки.

 

Според Борисов това е част от борбата на „групировките“ на Румен Радев и на Кирил Петков. „Тези две групировки какво правят снощи. Снощи в късна доба си подреждат да направят търг – 60 хиляди мегаватчаса природен газ, като времето между предлагането и реализацията на сделката е по-малко от 3 секунди. Това е подготвена продажба за определени фирми, това е количество равно на половината за деня консумация на цяла България“

 

Според Борисов предложеният от кабинета бюджет крие риск за държавата.

„Те са толкова брутални в краденето в момента, че не се спират пред нищо. Ще откраднат, ще съсипят, ще пускат така прах в очите за социални уж помощи. И когато ударим чертата, дефицитите са огромни. И неслучайно всички финансисти, всички, казват, че рискът е огромен“.

 

"На мен ми спретнаха компромата с чекмеджетата и ме разнасят осем месеца. Тук има милиони чекмеджета", добави той. "Най-трудно се свалят умна жена, стар тапет, Христо Иванов и Корнелия Нинова", заяви той по повод създаването на временната комисия за съдебна реформа, чиито председател е лидерът на "Демократична България".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3525 |03.02.2022 Зам.-министър Данаилов: Мораториумът върху цените може да падне до края на месеца . 4| 3568 |02.02.2022 За пръв път от два месеца: „Газпром“ увеличава газа за Европа през Украйна . 10| 5306 |28.01.2022 Професор Ива Христова: След омикрон ни очакват няколко спокойни месеца . 2| 2901 |20.01.2022 Най-масовите консулски услуги ще бъдат дигитализирани до 6 месеца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads