Реклама / Ads
0| 7206 |15.03.2022 НОВИНИ

Има ли в купувачите от сделките, осветлени от Овчаров, двама представители на кабинета, пита Делян Добрев

.
Делян Добрев Източник: стопкадър, bTV
„Засекретиха обяснението за продажбата за 3 секунди на природния газ. Ще задам въпрос: Има ли в купувачите от сделките, осветлени от Овчаров, двама представители на кабинета? Има ли свързани фирми с представители на изпълнителната власт? Това попита от ефира на bTV Делян Добрев от ГЕРБ.
 

„Вярно ли е, че конкретна фирма, присъствала на обсъждането на Плана за възстановяване, която е настоявала за включване на батерии, е била в кабинет на министър. Тази фирма, която прави фотоволтаици с батерии, е написала критериите, по които ще се получават после парите. Такава наглост никога не е имало. Батериите за милиарди, които ние ще купим, са като тези за дистанционното, само че са свързани. Никой по света не ги купува. Ние проблем с батериите нямаме. Батериите са в този план за далаверата“, тварди той.

 

Добрев не остана длъжен на премиера заради нападките му срещу ГЕРБ.

 

„Най-големите проблеми са в сферата на икономиката. Те започват още от май месец, когато Кирил Петков беше министър на икономиката. Още юни месец миналата година цената на тока се увеличи двойно. Цената стана 185 лв. и от тогава постоянно расте. А ние слушаме оправдания – виновни са ГЕРБ, виновна е войната. Войната е от две седмици, а проблемите са от миналата година, когато и Кирил Петков и Асен Василев бяха министри. Сега се гънат – били като луноход, нямало къде да стъпят. Една година не можаха ли да ги разчистят тези мини уж заложени от ГЕРБ“, чуди се той.  

 

Делян Добрев отново повтори, че Младежката организация на ГЕРБ нямала нищо общо с тубите, бидоните и цената на горивата.

 

„Тази арогантност и кухо самочувствие не ви ли идва малко в повече вече? Държавата се тресе от най-различни проблеми, а правителството си мисли, че управлява все едно няма начин да го правят по-добре. Проблемите са ежедневни“, обърна се към Кирил Петков.

 

„Всички работодателски организации, дано не ми се разсърдят, но те подкрепят правителството. Те не бива да влизат в конфликт с властта, защото тя ще спре да ги приема. Ако не беше тази среща вчера, на която да отидат и да се изреват компенсациите щяха да свършат в края на този месец. То не че сега някаква работа вършат тези компенсации, но всички тези проблеми не започнаха преди 100 дни“, отсече Делян Добрев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 14072 |12.02.2022 Експерт за далаверата с уличното осветление в София: Съвсем умишлено е сключен неизгоден договор . 2| 2825 |07.02.2022 Експерт: Режимът на уличното осветление увеличава риска от катастрофи . 6| 9519 |05.02.2022 Николай Ангов, ПП: Общините мистериозно намериха пари за улично осветление . 1| 2956 |04.02.2022 Петков се срещна с Фандъкова, не стана ясно дали са говорили за уличното осветление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads