Реклама / Ads
64| 6325 |28.10.2012 НОВИНИ

Борисов: Още ни излизат плащания от 2005 година

.
Бойко Борисов
Дългове от предишни правителства пречат на кабинета да увеличи доходите или да използва средствата за други цели. Трябва да ги платим, защото и Арбитражният съд е осъдил България, заяви министър-председателят Бойко Борисов.
 

Продължават да излизат плащания още от 2005 година, обяви той, след като откри модерна база на "Луфтханза Техник София", предаде "Фокус”.

Борисов заяви при откриването на базата, че "Луфтханза" са стигнали до извода, че всичко, което имаме като база и специалисти, е добра инвестиция. Не така са се отнасяли предишните правителства и понеже са много нагли ще им го напомня, заяви Борисов. Пред журналисти той обясни по-късно, че Авиокомпания „Балкан“ така е била приватизирана, че после плащаше държавата. Две правителства подред строят Аерограра София, вследствие на което нашето правителство трябва да плати милиони долара сега, и трябва да ги извадим от джоба на данъкоплатеца.

Предните правителства така са строили Аерогарата, че накрая ни осъдиха, и сега, вместо да даваме пари за майки, за деца, за поликлиники, ние ще даваме 40 милиона долара да заминат заради калпавото управление. И просто няма мърдане, трябва да ги платим, защото и Арбитражният съд осъди България, обясни премиерът.

Проблемът е, че бързайки за изборите, така са направили Аерогара Пловдив, че сега тече и трябва да се оправя, пак с парите на данъкоплатците - каза още Борисов. 

Мога да изброя - колко пари трябва да платим, за глупостите, които са правили, заяви Борисов"Само миналата година платихме хеликоптерите – 300 милиона. Сега вече нещата са дотам стигнали, че влаковете от 2005 година - ние трябва да ги платим. 100 милиона трябва да платим за пистата тук, 500 милиона трябва да платим за кредита за „Белене“, плюс БДЖ - има 800 милиона задължения за 20 години. И като прибавим 250 милиона за пътя за "Цанков камък", как да не се ядосваме на това минало“, посочи премиерът. В момента, в който на Румъния й спират милиарди евро, комисар Хаан казва, че България е пример за това как се усвояват еврофондове, и хората виждат всеки ден това, което се строи в България“, каза още той.

По негови думи, това, което строим в момента е едниствено и само повод за гордост и в един момент българите ще го използват.


 Междувременно Съвета на Старейшините на ГЕРБ проведоха отчетно-изборно събрание. "Благодарим на човека, който е един истински строител на нова България, един изключително достоен човек, който с апостолски труд изгради структурите на нашата партия. Изразяваме дълбока признателност към председателя на ПП на ГЕРБ Бойко Борисов и заместник-председателя на партията Цветан Цветанов. Неоценима е помощта за изграждането на Старейшините на ГЕРБ" , каза председателят на Съвета на Старейшините Николай Андреев. Благодаря на всички министри, евродепутати, кметове и координатори, съдействали на най-важните инициативи на нашата организация, добави Андреев. 
 
Той очерта основните насоки на бъдещата работа на Старейшините: да приобщаваме все повече съграждани към идеите и програмите на ПП ГЕРБ, с оглед спечелване на следващите парламентарни избори и осигуряване на абсолютно мнозинство в следващия парламент. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5471 |26.10.2012 Борисов: Изложбата "Париж 1900" доказа напредъка на връзките ни с Франция . 29| 5950 |25.10.2012 Борисов: Дружба с Русия винаги, но честна . 30| 5282 |19.10.2012 Борисов: Изчистихме юридическите грешки от въпроса за референдума . 20| 5565 |19.10.2012 Борисов: Много колеги не са си извадили поука от кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads