Реклама / Ads
73| 6706 |26.09.2011 НОВИНИ

Б. Борисов откри пътен възел и отпраши към Пловдив за среща с Първанов

.
Б. Борисов
Срещу "цар" Киро започнали мащабни действия още преди 10 дни, но били данъчна тайна. Проверката във всички случаи нямало да е добра за проверяваните хора, сред които бил и циганския лидер. Съгласен съм с протеста на българите, когато има безнаказаност, добави премиерът.
 

Премиерът Бойко Борисов даде старт на строителството на нов участък от АМ „Хемус” - Софийски околовръстен път - пътен възел „Яна”.  Общата стойност възлиза на 47 732 340 лева.

Веднага след това премиерът замина за Пловдив, където вероятно ще има среща с президента Георги Първанов и с представители на МВР по повод събитията в село Катуница.

 

По-рано днес премиерът каза по БТВ, че преди около десет дни срещу няколко лица, вкл. и "цар" Киро започнали мащабни действия, но това трябвало да съобщи главният прокурор. Това е данъчна тайна, но проверката във всички случаи няма да е добра за проверяваните хора. С Б. Велчев се разбрахме, че мога да кажа само това по темата, добави той, но каза, че хората, които 20 години са живели по този начин, вече могат да бъдат спокойни.

Има и роми, и българи, и мюсюлмани, които правят неща, които моралът и законът не приемат. Преди дни българин уби близките си и се крие в Балкана, напомни той. Не бива една омраза, която тлее с години, да се наслагва. В държавата всеки си има отговорности - и МВР, и прокуратурата. Това вече няма да продължи, добави той. Дали се харесваме или не, от векове живеем заедно и ще продължим, добави Борисов и призова към успокояване.

Съгласен съм с протеста на българите, когато има безнаказаност, добави премиерът и призова към ефективни присъди. Всички по реда си имаме вина, обобщи той. Нека политиците излязат, за да кажат какво предлагат да направим с ромите в България, призова той.

Не мога да съм доволен от работата на полицията, като гледам горящи къщи, каза още Борисов. В протеста на хората има и бунт срещу това, че няма присъди, повтори премиерът.

Ходенето на политици там само ще нажежи положението, добави премиерът, но каза, че с президента Първанов щял да се чуе на другата линия. Поставянето на ромите в гета доведе до провал на интеграцията им, коментира той.

Ако с ромски или с антиромски гласове се печелят избори, нищо добро не ни очаква, заключи премиерът.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 6561 |25.09.2011 Борисов: Наказания за виновните в Катуница . 110| 6971 |24.09.2011 Борисов: Не политизирайте убийството в Катуница . 12| 5489 |23.09.2011 Невероятно: откриха частици, по-бързи от светлината . 66| 6984 |23.09.2011 Дубльор на Борисов агитира избирателите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads