Реклама / Ads
10| 3611 |11.11.2022 НОВИНИ

Борисов пак курназлия: Сядаме и подписваме документ, ако правят глупости, пак ще ги свалим

.
Бойко Борисов
Единственият вариант е нестандартно решение – документ, подписан от политическите партии за кратък период – за 3 дни, за 3 месеца или за 6. Ако се разпишат какво е позволено да правим, ще ги подкрепим, ако тръгнат да правят глупости обаче, ще ги свалим отново. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив относно формирането на кабинет, предаде кореспондентът на БГНЕС.
 

Борисов, както и досега, отново заяви, че няма да бъде номинация за премиер, макар, че по думите му – по-подготвен човек от него в държавата няма. Той посочи, че ако партиите се съгласят на неговото предложение, няма значение с кой мандат ще бъде реализирано правителството.

 

По думите му всички партии са декларирали какво могат и какво не могат да правят. В една подобна ситуация като политическата криза, единствено е важно разумът, за да има правителство, правим в Парламента коалиции с огромни мнозинства, трябва да се свършат много неща, без нерви, без его, никакво значения няма чий мандат е. Но след всичките тези срещи с ПП, ДБ, БСП, ние, може да се изготвим документ, гарантиран от политическите партии за министри, които не са политически лица, за да не се дразнят, за да мине зимата, да се решат проблемите и оттам нататък се отива на избори - дали сега или след време, но отиваме на избори.

 

Ако сега са новите избори нищо ново няма да се направи. Готови сме да говорим за отваряне на бюджет, допълни Бойко Борисов.


Той припомни, че бившият министър Асен Василев е направил много бюджети, но когато КТ "Подкрепа" са поставили въпроса за минимална работна заплата за доходите, той им е отказал. "Ние подкрепихме бюджета Петков и исканията на бизнеса. БСП също имат разумни предложения. Хората протестират, защото преди месец и половина техните доходи не бяха защитени. Техните искания са основателни, парите ще дойдат от стабилността на държавата, допълни той.


Борисов даде пример, че няма по-добра социална политика от санирането - "Стотици малки фирми санираха блоковете, хиляди работни места. Гражданите получиха по-скъпа собственост и 40-50% по-малко електроенергия. Сега 1 милион мегават часа сме спестили и изнасяме, това е един реактор на "Марица", посочи Бойко Борисов.


"Това е вследствие на икономията и инвестицията е изплатена, а ползата на гражданите е голяма. Затова трябва да се отвори санирането. А не инхаус процедура за батериите - 6 хиляди мегавата ев една от залите на МС, това е колкото три АЕЦ "Козлодуй".


Очаква ни зимата на Асен Василев, бюджетът е направен от партията на промяната, Всички партии се съгласиха, че левчето (по-ниска цена на горивата), за което говорихме, може да се постигне, коментира още Борисов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4090 |10.11.2022 Радостин Василев за Борисов: Главатарят на политическата клептокрация се беше скрил и днес се появи . 5| 3338 |10.11.2022 Борисов поиска оставката на енергийния министър, който казва същото като Делян Добрев от ГЕРБ . 1| 3908 |10.11.2022 Първан Симеонов: Тезата на Борисов за подмяната на машинния вот е същата като ”Радев ме снима с дрон” . 6| 5771 |10.11.2022 Кънев: Днес Борисов отново се опита да отвори капан. Няма кой да влезе

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads