Реклама / Ads
24| 4453 |06.12.2022 НОВИНИ

Борисов пак направи салто мортале, ГЕРБ няма да подкрепи вето на Радев за Изборния кодекс

.
Бойко Борисов
Депутатите от ГЕРБ са против подкрепа на евентуално президентско вето на Изборния кодекс. Депутатите и членовете на Изпълнителната комисия на партията на Бойко Борисов са настояли окончателната позиция на формацията и на парламентарната група в частност да бъде взета, след като президентът Румен Радев обяви решението си. Това е обявил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след заседание на Изпълнителната комисия и ръководството на парламентарната група, информират от пресцентъра на партията.
 

Сутринта по "Нова телевизия" Борисов каза, че щял да помоли депутатите си да гласуват в подкрепа на евентуално вето на Радев, защото "ние ги победихме с лъжите, с измамите, с машините и с вълшебните им флашки", имайки предвид втората по големина парламентарно представена партия "Продължаваме промяната".


Борисов е повторил пред хората си по повод твърденията на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Асен Василев, че с Радев не са се виждали и не са говорили, не били съгласували нито едно действие и че това било "абсолютна лъжа", която се натрапвала.


"Повече няма да търпим. Когато има несправедливост, ще се включваме и ще оборваме, защото няма да допуснем една лъжа да обикаля", настоял бившият премиер и допълнил, че ГЕРБ нямало да бъде "спасителен пояс" на "Продължаваме промяната".


"Не съм виновен на "Продължаваме промяната", че първо разочароваха нас. Първи разбрахме, че тези колеги нямат капацитет. След това от тях се разочарова президентът Плевнелиев, на когото отказаха участие в контактната група. Вчера и Румен Радев се отрече от тях. Основният им коалиционен партньор "Има такъв народ" публично ги обвини в корупция, а вицепремиерът от тяхното правителство Корнелия Нинова ги нарече "аматьори" от трибуната на парламента и обясни как са лъгали", коментира още Борисов.


Борисов определил като "жалки" твърденията, че ГЕРБ е част от т.нар. хартиена коалиция, въпреки че депутатите му гласуваха заедно с тези на ДПС и БСП промените в Изборния кодекс, с които беше върната възможността да се гласува с хартиени бюлетини, а машините за гласуване бяха сведени до принтери.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 11682 |06.12.2022 П. Бояджиев: Двамата мошеници Радев и Борисов в истерия бълват змии и гущери срещу Асен Василев и ПП . 2| 3101 |06.12.2022 Радостин Василев не знае къде са се срещали Радев и Борисов, но ”щом достига инфорация, значи е вярно” . 15| 4131 |06.12.2022 Борисов: Ако Радев наложи вето на ИК, депутатите на ГЕРБ ще го гласуват. Асен Василев лъже за разговор с президента . 7| 3418 |05.12.2022 Настимир Ананиев: Борисов използва български професори и ги пенсионира в НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads