Реклама / Ads
107| 7902 |28.01.2011 НОВИНИ

Б. Борисов: Първанов дирижира атаката срещу мен и ГЕРБ много коварно

.
Б. Борисов
Шапка му свалям на Ал. Петров- с трима журналисти, един вестник и една тв обезличи всички партии и медии; СРС-тата се продават по улицата. Как пък се огледаха във Вучката? Този човек си е на Терминал 2, много преди аз да стана премиер. Записите от флашките са по-дълги от действително проведените разговори.
 

Не можем да искаме добро бъдеще при пускането на по-голям дефицит, не можем да изпапкаме парите
и да стане това, което е в Гърция, обяви в интервю за ТВ7 премиерът Б. Борисов. Догодина и по-догодина тези, които не слезат на нашите критерии и не свалят дефиците, ще бъдат лишени от право на глас.

От тази година усвояваме повече пари, отколкото даваме, увери Борисов. Само за Тракия са 500 милиона, даде пример той. Тази магистрала по начина, по който искаха да я направят, щеше да има от двете страни бариера за българските граждани, а както я строим ние, сега ще е без пари за тях. Не само се правят първи копки, но се и завършват. Най-важният приоритет е магистрала Струма, защото свързва Солунското пристанище със Западна Европа. Неслучайно точно на Игнажден ЕК даде зелена светлина за тези проекти. Магистралите са артериите на един организъм, заключи премиерът.

Другият приоритет са водоснабдяването и канализацията, продължи Борисов. Южната дъга е най-прекрасният път, правен от 20 години насам.

Най-ценното на България е стратегическото й място
; щом сме на кръстопът, трябва да имаме полза от това. Това са транспортни коридори, има ли движение, ще има и пари, каза Борисов.

Когато почнем да работим така, че да почнем да изкарваме пари
, каза Борисов и нарече смешен въпросът "Кога ще се увеличат доходите". Можете ли да имате доходи, ако нямате професия и не работите. Държавите са същият организъм, трябва да произвеждаш, да имаш, за да раздаваш доходи. Доходите ще се вдигнат, когато икономиката е конструирана така, че да има какво да раздаваш. Доходите изтичат и заради големи компании, които така са си обвързали договорите, че години наред трябва да им се плаща. И магазинче да отвориш, трябва да мине време, за да заработи то и да носи пари.

Сега усвояваме с 10% повече от еврофондовете от предишното правителство
. Те затова и ги правят тези скандали, съобщи премиерът. ЕИБ осигорява парите за Набуко, за магистрала Срума, помага с експерти за различните проекти. ЕК дава между 70 и 80% от един проект, но иска и съфинансиране. Ние нямаме пари за това кофинансиране и тогава идва ЕИБ, която дава парите. Когато България започне да акумулира пари от съответния построен обект, вече ще ги върне.

На Терминал 2 не съм назначил никого, каза категорично премиерът. Вучката работи там много години, преди аз да бъда на власт; и някой се прицелва да го махне точно него, знаейки, че ще реагирам. Освен това той е на най-ниския пост, поясни той. Като назначавам министри, да го бях назначил на някоя длъжност, нали, но не съм  го направил, той си е там, поясни премиерът. Аз Манченко дори не го и познавам, не съм го виждал, въпросът е за Вучката, защо се огледаха в него, да го махат. И аз имам исхемична болест на сърцето, щото имам високо кръвно, и мен ме предупреждават да не тичам, но аз го правя, коментира Борисов.

Като похвалил Дянков, сега да похваля и Цветанов, каза премиерът и обяви, че съревнованието между тях било факт, но добър. нощес били заловени милиони късове цигари и алкохол и спирт.

Как действат центровете, които създават компромати, попита реторично Борисов. Той напомни рекламните клипове от изборите за Костов и Борисов. Това беше компромат, посочи той и каза, че онази лъжа сега блеснала в НС.

Искам да помоля всички лидери на партии да спрем да си мием ръцете с прокуратурата, апелира Борисов. Трябва да видим в момента как стои въпросът със СРС-тата. Убеден съм, че тези разговори са провеждани, не съм казвал, че не са, но след манипулацията стават фалшификат. Когато промениш или добавиш изречения, думи или махнеш цели пасажи и сложиш нови, този разговор придобива друг вид, обясни той. Аз водя стотици разговори на ден, не мога да знам миналия март какво съм говорил, но знам със сигурност съм се обаждал за Вучката и за Леденика. Когато отивам да ритам футбол, той идва и ми казва: "Абе, шефе, толкова години работя на Терминал 2, пък ти ме махна"; все едно ме удари, каза премиерът.

Вече съм  установил, че записите от флашките са по-дълги от действително проведените разговори, сега съм помолил и Танов да си засече неговите, каза Борисов.

Това, че не съм в добри отношения с президента, го знаят всички, но то не значи, че трябва да го обиждам лично, каза премиерът. Президенът му казал, че от митницата неправомерно натискали въпросния бизнесмен. Д-р Тренчев също ходил да пита Дянков защо ще оставят без работа толкова хора от Леденика. Въпреки обаждането на премиера, проверяващите си извършили цялата проверка във фабриката вечерта изрядна по смисъла на закона фирма. Премиерът знаел, че телефона на Танов се слуша, добави той.

Записите от 3-4 месеца се предлагат на пазара и се продават, каза Борисов. Факт е, че след завършване на мероприятията по прокуроска проверка, не се установиха нарушения. Значи са му изписани веждите, добави той.

Слабите ми места са, че реагирам първосигнално, имам вродено чувство за справедливост, каза премиерът.

Не мисля, че някой вярва, че чичко със шлифер е пуснал записите; всички медии ви правят на балъци, каза премиерът.

Аз не съм всеки журналист, рипна Бареков.

Има център, на когото не му е добре България да има стабилна политика; надали има ръководител на какъвто и да е пост в страната, който ще приеме на сериозно обаждане за това защо са махнали нискостоящ чиновник, който си е бил там. Първанов дирижира атаката срещу ГЕРБ и правителството по много коварен начин

На Ал. Петров трябва да му се признае - с трима журналисти Патрашкова, Дачков и Диков, с един вестник и с една телевизия Петров обезличи всички партии и всички медии, каза Борисов. Свалям му шапка, той си направи без пари, реклама. Той съобщи, че Станишев е бил зависим, защото се е страхувал.

И Първанов има амбициите и си прави своята организация, за да остане във властта; Петров иска да прави кариера; те имат право, това е демокрацията, а ние сме длъжни да се защитаваме и да докажем, че сме най-добри.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 118| 5962 |27.01.2011 Борисов: Атакуват мен, но това няма да ме разколебае . 9| 5050 |27.01.2011 ЕК спира наказателната процедура срещу България . 2| 5084 |27.01.2011 Внесоха обвинението срещу Божидар Нанев в съда . 16| 5111 |27.01.2011 БХК: Има репресии и дискриминация срещу македонците у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads