Реклама / Ads
46| 7949 |15.06.2020 НОВИНИ

Борисов: Аз имам социология – спирам от камион на камион, от багер на багер и им гледам физиономиите

.
Бойко Борисов на инспекцията
Аз имам социология – спирам от камион на камион, от багер на багер и им гледам физиономиите. Ако са взели заплати ми махат, но ако не са се мръщят. Ако са криви се разпореждам да им се плати и се оправят. Такъв ми е редът.
 

Така премиерът Бойко Борисов коментира начина на финнасиране на пътните участъци, които инспектира редовно с джипа си. Днес той отново е на оглед, придружен от регионалния министър Петя Аврамова, нагледаха главния път E-79, който ще бъде разширен с две нови платна. Трасето се очаква да подпомогне Северозападния регион, който е най-бедният и изостанал икономически регион в България.

 

За полезността на кръговите кръстовища на такива участъци Борисов коментира: Имате пример на обхода на Враца или кръговото на пътя Русе – Бяла, там е най–видно на кръговото Русе –Бяла – като минете ще видите, че  няма мантинела, която не е смазана. Заради това, като го правим да го правим като хората

 

От разговора на премиера с насъбралите се попове, кметове, граждани и  журналисти, стана ясно, че във Враца се очаква да заработят няколко завода, които да произвеждат части за автомобилната индустрия, което да повиши трафика на тирове и икономическото благосъстояние на региона.  Борисов обеща като понапредне работата с пътния участък да мине да ги види тези заводи.

 

Борисов се опита да похвали техниката, с която се строи като посочи че самите строителни фирми се развиват, но журналист му припомни, че тази техника не е нова и стои там от времето между двата тура на местните избори. Борисов призна, че е спрял проекта тогава за да няма кръгови, на които да се „изтрепят хората“ и проектът е направен на ново и до две години ще се реализира на два лота.

 

За туризма

"Надявам се туристическият бранш да привлече българите на нашето Черноморие, а не (българите) да протестират срещу българския туристически бранш, защото това е протест да ходиш на чуждо море. Хотелите ни са по-хубави, по-чисти, по-сигурни'', коментира Борисов и запита: "Редно ли е да даваме пари, а платежспособните българи да отиват в Гърция?"

 

"Даваме 60/40. Хората трябва да се рекламират, а те викат дайте грантове.

Държавния бюджет е на всички, той е един.

Ако някой иска да сравни икономиката на България с тази на Германия и Франция – там не е  имало комунизъм.", допълни още премиерът.

 

За обвиненията отправени от Васил Божков и аудио записа с цинизми

"Викат ни хунта, ама виждали ли сте тиранин да му правят такива работи?

На давоския форум ни демонстрираха как взимат интервюта от кмета и после му правят такива работи. И на Обама му го направиха, и на Путин.

Колкото пъти ми го направят ги бием.

Да правят партии. Да се явяват на изборите.

Да правят каквото искат, няма лоша реклама, да пишат да правят.

Божков да се върне да си плати 700 милиона и никой няма да го закача. Сигналът дойде от неговите съдружници, за убийствата и т.н. Ние как да не го разработим?"

 

За Цветан Цветанов

На въпрос с какво се е променил, както твърди Цветанов, Борисов отговори: „Подобрих се към по-добро, остарях. Обичам ги тия, които като се погледнат на партийните форуми са викали и „Бойко“ и „Борисов“ и „Победа“, а сега...“

 

За президента Румен Радев

На молба за коментират и думите на президента Румен Радев Борисов отговори: „Да се запишат за изборите и там ще видим“

 

Въпросите към Борисов бяха прекъснати от местна инициатива да му бъде връчена наградата на фестивала „Де е българското“, която според връчващите е спечелена от него още миналата година, за което е уведомен пресцентъра му, но до сега не я е получил.

 

Въпреки това, въпросите на журналистите не спряха и премиерът коментира още една тема, тази дали има ли конфликт в коалицията и конкретно с Красимир Каракачанов.

 

"От 18 години не е имало толкова хубави стрелби, тогава го похвалих", заяви Борисов в отговор на въпроса дали има напрежение заради доброволческите отряди, които искат коалиционните му партньори.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 8314 |14.06.2020 Георги Харизанов като щит на Борисов: Разбърканите твърдения на Божков не го уязвяват . 11| 7220 |12.06.2020 Румен Миланов: 50 НСО-та ли ще имаме?! Това е прецедент . 15| 5802 |11.06.2020 Борисов: Коронавирусът съсипа света, щяхме да имаме пари за всичко! . 16| 4794 |08.06.2020 Борисов: 201 милиона лева ще се върнат на топлофикациите, очаквам хубава карикатура

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads