Реклама / Ads
28| 4635 |09.04.2020 НОВИНИ

Борисов: Пикът на епидемията го очакваме до 10-15 дни

.
Бойко Борисов
Мутафчийски, Ангел, Кантарджиев са положени под огромен натиск. Сутрин са при мен, после при вас, после пак при мен. Те са подложени на огромен натиск. Това каза Бойко Борисов на брифинг след среща с патриарх Неофит.
 

Ако някой си мисли, че е приятно да се дават заповеди и забрани, хората при слънцето да стоят затворени. Това е като хирурга, който дава предписание за едно тежко лечение. Това е короноварусът. Мутафчийски отговоря на всякакви въпроси. Те го атакуваха, че свали маската и свали иконата. Великден е най-великия ден. И Коледа е много хубава.

 

Великден го харесвам, защото е Възкръснал... И всички негови приятели и врагове…. После и Тома неверни. Нашата православна религия е мъдра, за всяко нещо има рецепта, може да се поучи. И от Гьоте има какво да се поучиш. Най-отпред пише: Без Господ нищо не може да се направи. Е как да затворя църквата. Днес даже не целунах ръка, за да спазя нормите.

 

С Каракачанов сме разработили три варианта за Гергьовден. Ако нещата са добри-план А, ако не са добри-вариант-В и ако са много лоши-трети вариант. На 30 април ще водим пак този разговор-кой от трите варианта ще предложим на хората. Ние дори не сме влезли в епидемията. Ние не сме почнали епидемията. Дай Боже така да остане. Няма нито един без тежко заболяване от хората, които са починали. Пациентът в Шумен е имал и рак на белия дроб. Зная, че накрая ще сме ние виновни. Ще мине, ще ви опазим, но това е живота.

 

Винаги майка ме е водила на църква, влизахме пред задния двор. Този път няма да отида, за да няма стълпотворение.

 

И до днес църквите и манастирите работят. Много от владиците призоваха да не се отива в църквите. Божието наказание със сигурност ще дойде към всеки, който не е вярващ. Създали сме организация с всички мерки. Няма да има по-голямо струпване от сега на улицата. Вярвам, че с Божията сила можем да успеем.

Който може да не отива, да не отива. Но има хора, които не могат да не отидат на църква. Виждали сте в църквата хора, които си стоят часове. На тези хора е все едно да им отрежем командното дишане.  

Искам да възнаградя полицаите на първа линия, но чакам сметките. И за артистите и свободните професии също, но утре ще го обявя.

 

От османско робство ни е спасила църквата. Господ накрая ще ни осъди! С дисциплина можем всичко. Ние в момента сме с по-разхлабени мерки от други държави.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3747 |08.04.2020 Борисов: Правителството пренасочва над 40 млн. лв. от Оперативна програма „Региони в растеж“ за болниците . 5| 4554 |07.04.2020 СЗО с предупреждение към Австрия и Дания: Епидемията ще пламне пак . 8| 6824 |06.04.2020 Норвегия обяви, че е овладяла епидемията от COVID -19 . 9| 4491 |06.04.2020 Радан Кънев към Борисов: Приложете спасителните икономически мерки, които прилага Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads