Реклама / Ads
5| 4960 |19.10.2020 НОВИНИ

Борисов поздрави лекарите през Фейсбук за празника, здравният министър им пусна прессъобщение

.
Честит празник на всички лекари! Пожелавам Ви да сте все така отдадени на Вашето велико дело – да спасявате животи, да се грижите и помагате на хората. В този труден период върху Вас тежи изключително голяма отговорност. Никога досега здравната система не е била изправяна пред такова предизвикателство. Вече месеци наред водите неравна битка с коронавируса.
 

Това написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов по повод Деня на българския лекар. "Вече месеци наред водите неравна битка с коронавируса. Положихте много усилия, поехте много рискове. Вие и Вашите семейства изтърпяхте много лишения. Но Вие сте най-важната опора за хората в момента. Вашият професионализъм и смелост са дълбоко ценени от всички. Искам да изразя и своята дълбока признателност към всички онези лекари, които загубиха живота си в борбата с вируса. Заради тях и заради усилията на всеки един от Вас, призовавам всички да бъдем отговорни и дисциплинирани – това е най-добрият начин да изразим нашата признателност към лекарите", посочва премиерът.

 

Иска ми се всички да осъзнаят, че докторите не се борят с пандемията, борят се за нашето здраве. Това се казва в обръщение на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов по случай Деня на българския лекар, съобщават от пресцентъра на Министерството.

 

„Днес е Денят на българския лекар. Православната църква почита паметта на Св. Иван Рилски Чудотворец – покровител на българския народ. Празник е, но празничното чувство сякаш отсъства. Изместено е от тревоги и притеснения около коронавируса. Повечето от колегите ми днес няма да празнуват – ще бъдат на работа – в болниците, в линейките, в кабинетите за консултации. Ако в тази пандемия ме е страх от нещо – то е, че българският лекар не се ползва с разбирането, което заслужава. Борят се за всеки свой пациент – правят го до последно, давайки най-доброто от себе си. В това няма нищо тържествено, има обаче всичко, което трябва да уважаваме и оценяваме“, допълва той.

 

„Всяка година лекари губят живота си, заразени с болестите на своите пациенти. Разликата тази година е, че всички научихме техните имена, запознахме се с историите им, влязохме на работните места и в домовете им, чухме разказите на техни колеги и близки. Заради COVID-19 България загуби тринадесет от своите лекари. Това са д-р Юлиан Стаматов, д-р Нели Пандова, д-р Борислав Иванов, д-р Илияна Тодорова-Иванова, д-р Димитринка Ралева, д-р Ивелин Марков, д-р Муса Вакльов, д-р Емил Вакльов, д-р Марин Маринов, д-р Милан Първанов, д-р Асен Сенков, д-р Петранка Лишковска, д-р Георги Хубчев. Тези колеги няма да празнуват. Отидоха си, защото избраха пациентите пред себе си“, пише още в обръщението на здравния министър.

Той отново призовава всички нас да бъдем отговорни и да спазваме мерките срещу разпространението на коронавируса.

 

„Така ще предпазим себе си и близките си, ще съхраним и лекарите на България. Дължим им го. Не е време за предразсъдъци и тесни възгледи, за подценяване и присмех, за мерене на академични титли и цитиране на научни трудове. Не е време за политизиране. Времето е за човещина. Благодаря на колегите за всичко, което правят за здравето на своите пациенти. Бъдете здрави!“, завършва обръщението си здравният министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5584 |18.10.2020 Поредни протести в Брюксел и Берлин срещу Борисов и Гешев . 9| 6907 |18.10.2020 Румен Петков: Не бива борисовщината да взима връх . 13| 5766 |18.10.2020 Елена Йончева: Досега на България не се обръщаше много внимание в ЕС заради поведението на Борисов в Брюксел като ”yes man” . 27| 5474 |18.10.2020 Борисов продължава с пазаруване на избиратели - 70 млн. лв. за фермерите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads