Реклама / Ads
56| 6703 |15.08.2012 НОВИНИ

Борисов: “Правете! Идвам, виждам и давам още пари”

.
Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на православен храм „Свети Прокопий Варненски” във Варна. Влезна за ръка с дъщерята на Лиляна Павлова София. Другият министър на събитието беше транспортният - Ивайло Московски.
 

“Правете! Идвам, виждам и давам още пари”, каза Борисов и обяви, че 100 хил. лв. се отпускат и за храма в Ловеч. “Ловешкият владика щял да продава автомобила си. Владика без кола може ли”, попита той.

Общо 45 млн. лв. ще бъдат заложени в бюджета за догодина за строеж и ремонт на църкви и манастири. Премиерът беше категоричен, че правителството ще продължи да помага за изграждането на православни църкви в цялата страна.

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил разведе Борисов из новостроящата се църква. В нея са предвидени места за развитието на различни видове спорт, както и неделно православно училище.

Премиерът резна и лентичката на разширена детска градина във Варна. Тя е строена през 1949 г., но сега ще събира 108 деца. Строителството й е струвало 2,8 млн. лв.

Малко по-късно Бойко Борисов откри многофункционална спортна зала на варненската Първа езикова гимназия. Сградата струва 1,870 млн. лв. Предвижда се тя да се използва за всички видове колективни спортове и провеждане на концерти. Свързана е с основната сграда на гимназията. Проектът е изграден с публично-частно партньорство.

Бойко Борисов и Ивайло Московски присъстваха след това на съвместно учение между Изпълнителна агенция „Морска администрация” и Военноморските сили по търсене и спасяване на море. По време на учението беше разиграна ситуация, при която двама души са скочили от борда на бедстващ кораб по време на влошаващ се метеорологични условия. В операцията по тяхното спасяване се включиха катери на „Морска администрация” и вертолет на Военноморските сили. Събитието е част от инициативата „Седмица на морето” и се провежда под егидата на Министерство на транспорта, съобщенията и информационните технологии.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 8719 |13.08.2012 Борисов: Метрото излезе по-евтино от АЕЦ „Белене” . 58| 7123 |27.07.2012 Борисов: Човешката глупост минава всякакви граници на моменти . 63| 5773 |24.07.2012 Бойко Борисов: Атентатът нямаше как да бъде спрян . 21| 6920 |19.07.2012 Борисов: Камикадзе е задействало бомбата; убито, главата му била на 100 м.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads