Реклама / Ads
27| 3633 |02.03.2021 НОВИНИ

Борисов с предизборния лозунг ”Работа, работа, работа” дни преди старта на кампанията

.
“Работа, работа, работа” заяви Бойко Борисов пред работници на тунела “Железница”. Предизборната кампания още не е започнала (уж), но предизборният лозунг на партия ГЕРБ излезе от устата на премиера в ефира на Севда ТВ във Facebook.
 

“Работа, работа, работа” заяви Бойко Борисов пред работници на тунела “Железница”. Предизборната кампания още не е започнала (уж), но предизборният лозунг на партия ГЕРБ излезе от устата на премиера в ефира на Севда ТВ във Facebook.


Някакво заобикаляне на правилата на Централната избирателна комисия се получава напоследък. Управляващите заливат ефира на националните телевизии, обясняват колко много работа са свършили, колко са отговорни и колко добре са управлявали пред последните четири години, как се справили с кризата… Борисов пък съвсем традиционно обикаля страната и инспектира. 


А уж предизборната кампания започва чак в петък. Усещането обаче изобщо не е такова.


Никой обаче не казва нищо. Борисов заяви - той ще е премиер, нищо че е водач на листи. Министрите са си министри, нищо че са водачи на листи. Тоест те хем ще управляват, хем ще са в кампания. Предизборни абсурди… 


Какво пише в Изборния кодекс? 


Чл. 182. 


(1) Не се допуска предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала.


(2) Лицата на изборна длъжност в синдикалните и работодателските организации не може да провеждат предизборна агитация на работните си места.


(3) Забранява се използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация.


(4) Не се допуска предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден.

(5) (Нова - ДВ, бр. 39 от 2016 г., в сила от 26.05.2016 г.) Не се допуска извършването на предизборна агитация от служители на вероизповеданията. Не са предизборна агитация извършването на религиозни обреди.


Трима водачи на листи на ГЕРБ обаче застанаха пред тунела “Железница”, за да покажат как върви работата там и да обещаят кое кога ще е готово. 


“Приказващи в България колкото искаш, но да застанат до нас и да покажат кой какво е направил последните 30 години. Ние показваме какво сме направили", подчерта Борисов.






Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 4810 |28.02.2021 Докога г-н Борисов ще използва детското здравеопазване за евтин PR? . 49| 6725 |28.02.2021 Георг Георгиев: Борисов не ходи в НС, защото опозицията не го вика правилно . 24| 3411 |28.02.2021 Борисов в ранни зори инспектира ”Пирогов” . 19| 7356 |27.02.2021 Борисов напомпа пратката от AstraZeneca, но у нас влизат не 57, а под 53 хиляди дози

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads