Реклама / Ads
90| 10709 |16.02.2013 НОВИНИ

Б. Борисов: За премиер бих назначил Менда Стоянова

.
Бойко Борисов
Златен медал бих дал на Лили Павлова, Мирослав Найденов би си отишъл по реда си, ако е извършил нещо неправомерно. Избирателят избира този, който е направил нещо за него.
 

Бог да прости Тодор Колев, изключителен актьор, беше ми приятел, дано горе е добре, обяви по НТВ премиерът Б. Борисов и се сети за знаменателни фрази на актьора.

Не съм мислил кой е опасният ми чар; избирателят избира този, който е направил нещо за него, с чар не се постига нищо. Обижда ме, като ме наричат фалшиф агент, този компромат издъхна, но всеки може да нарича всекиго както намери за добре, добави Борисов.

Познавам новата шефка на ДКЕВР, когато идваше с германците от РВЕ, направи ми добро впечатление; трябваше ми неутрален човек, непартийно обвързан. попитах я има ли нещо, което да я притеснява, тя каза "Не", обясни Борисов. В случая не е важно дали се налага санкция или не, а че не го е споделила с мен, ако знаех, нямаше да я назнача, продължи той. Цялата комисия ще се избере с 2/3, напомни той.

В понеделник ще заверим с близо милиард сметките на зърнопроизводителите, обеща Борисов. Надявам се от сектора да са доволни. За следващия програмен период имаме над 2 милиарда евро повече.

Ние сме единственото правителство в Европа, което не вдигна данъците през тези четири години на криза; успяхме да не товарим нито бизнеса, нито хората. 

 Неслучайно отстраних Семерджиев, много неща ще излязат за него, той ще има среща с прокуратурата; аз съм го назначил, както и съм го уволнил, но той върви с Трайков. Скъпият ток идва от НЕК, защо тези хора не протестираха, когато платихме милиарди за Цанков камък, за АЕЦ Белене. Вместо с 2 милиарда и половина да се направи енергийна ефективност, да се оправят загубите по мрежата. В края на май ще дадем още 400 милиона по заема, взет от Тройната коалиция. Защо зелените не протестираха тогава, за огромни територии, раздадени в горите и по морето, нямаше протести, попита Борисов. Когато са подписвали зелените енергии, договорите за топлоелектрическите централи, тогава се фиксира високата цена. Корнезов е бързал да вкара закона за зелените енергии, ако ние не бяхме намалили два пъти цените на тока, за което имаше изключителен вой от много посланици, въобще нямаше да можем сега да говорим за цена на тока, толкова висока щеше да бъде, каза Борисов.

За протестите във ФНИ Борисов каза, че не е знаел какво става там, защото С. Игнатов не го е информирал. Смених Игнатов, ръководството на фонда, срещнах се с учените. Винаги, когато е имало протест, мотивиран с реален проблем, сме го решили. 

Ако министър Найденов е дал нещо неправомерно, ще си отиде по реда си и той, коментира Борисов темата за парите, давани от М. Найденов за Туитър и Фейсбук.

Златен медал бих дал на Лили Павлова от кабинета, каза Борисов. Бих назначил за премиер Менда Стоянова, ако можех да назнача следващия премиер, тя има по-обща визия върху нещата. Цв. Цветанов е моторът и душата на ГЕРБ, той ще е безапелационен шеф на предизборния щаб.

Знам, че когато правиш компромат, той трябва да е такъв, че човекът, който го чете, да се отврати от себе си. През форумите сега Станишев и неговите хора облъчват общественото мнение. Най-добрите ми министри Лили Павлова и Д. Добрев се бият най-много. Аз съм жертва на това, че компромат може да се направи срещу всеки. В делото пише "да се привлече", а като се публикува втората страница, стана ясно, че не съм се съгласил, обясни Борисов. Той каза, че е бил много силен полицай, затова народът му е дал доверието си, а за четири години се е научил да бъде и строител.

Не се меся в работата на другите партии; Станишев израстна много, смачка създателя си Първанов.  Станишев израстна много и в манипулациите, изключително умел е, каза Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 7760 |15.02.2013 Борисов: Защо обиждате "Хизбула" . 27| 5161 |15.02.2013 Борисов: За всяко евро, внесено в ЕС, България получава над 5 евро . 18| 5948 |14.02.2013 Зърнопроизводителите не се разбраха с премиера Борисов . 84| 6506 |12.02.2013 Премиерът: Едната цифра в сметките за ток да пишат на Костов, другата на Станишев, НДСВ и ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads