Реклама / Ads
0| 19794 |21.05.2022 НОВИНИ

Борисов призна, че и те са крали, но три пъти по-малко

.
С реплики като “Крадат ви бе, хора! Убиват ви!” и други пламенни слова Бойко Борисов застана пред партийния актив в Шумен и заговори за нови избори. И всичко това - при медиен комфорт и “мълчанието на агнетата”. Така за пореден път Борисов приравни журналистите с животни. Този път - чивтокопитни. И неволно бившият премиер направи самопризнание - и по негово време се е крало. Три пъти по-малко.
 

"Не мога да си представя какви откровени лъжи пускат някои медии. От едната страна цитират Кирил Петков - 4,1 млрд. подкрепа на бизнеса, от друга страна - министърът на енергетиката - 1,1 млрд. Три милиарда лъжа! Този човек милиарди, милиони ги няма за нищо. 

 

"За три секунди продадоха газа и засекретиха кои са фирмите. И "мълчанието на агнетата" - никой не попита кои са тези фирми. Къде са тези 1,2 милиарда за житото? Малко му се видя на Асен Василев тази лъжа и заяви: ние ще изнасяме житото на Украйна през Варна", заяви той.

 

Той допълни, че правителството хвърля прах в очите на “обеднелия народ” и го лъже с “катастрофалната инфлация”. Коментарът е по повод предложените от правителството антикризисни мерки, които срещнаха множество критики от страна на икономически експерти. 

 

“Даже не се опитват да ви излъжат - ей така да ви стане драго като ви лъжат. Те ви лъжат безсрамно!”, посочи Борисов, но не обясни при неговото управление дали такива опити са били правени. Като например лъжата с диверсификацията на газа. 

 

В хода на пламенните си слова и плеядата от обвинения обаче Борисов бе да иска направи самопризнание за кражбите, които са се случвали в 12-те години, в които той е бил на власт. 

 

"Една истина е, че тези са не само неопитни, но и лоши хора. Грешките могат да се простят, неопитността също. Пиар си правят тези мощен. Само че сиренето е с пари. И колкото и да ти приказват, като отидеш там - при Бойко е било три пъти по-евтино. И най-гадният въпрос - как тогава е "имало" корупция и три пъти по-евтино, а сега "няма" корупция и три пъти е по-скъпо. И аз като журналист щях да кажа - явно крадат три пъти повече. Айде, хубав ден!”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3998 |21.05.2022 Бонев: Фандъкова вече не може да звънне на Борисов с ”Помагай!”. Проблемите с градския са отпреди COVID-19 . 0| 5890 |18.05.2022 Русия призна, че използва лазерно оръжие в Украйна . 0| 3208 |18.05.2022 Руски войник призна, че е убил цивилни в Украйна, а Кремъл отрича . 0| 7444 |18.05.2022 Бимбалов: Организаторите на днешните стачки до онзи ден стояха послушни близо до лапата на щедрия с нашите пари Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads