Реклама / Ads
51| 6132 |07.01.2021 НОВИНИ

Борисов за Радев: И аз мога да му кажа, че е ортак с Черепа. Какво общо имам с Пеевски, не съм го виждал от години

.
Бойко Борисов
И аз мога да му кажа, че е ортак с Черепа. Мога. Какво общо имам аз с Пеевски?! Това каза премиерът Бойко Борисов по адрес на държавния глава Румен Радев. Борисов прекъсна брифинга на НОЩ, като се появи изненадващо по следата. Той реагира по този начин, след като вчера Радев каза, че министър-председателят и Пеевски са ортаци.
 

Бойко Борисов дръпна монолог пред журналистите, като за близо пет минути смеси всякакви теми - пандемията, ваксините, отношенията си с Радев и Ердоган, енергетиката, изборите, ДПС, възродителния процес, икономиката, миграцията. Накрая демонстративно напусна залата, като не пожела да отговори на нито един въпрос. Ето какво каза той, нападайки за пореден път президентската институция:

 

За радост имаме компетентен щаб и прилагаме най-щадящите мерки. Даде се на икономиката да работи. Вчера бяха отправени няколко въпроса към мен от държавния глава. На 7 декември той определя дата за избори 28 март. Кой диктува на президента датата и кой сега казва, че ГЕРБ е първа политическа сила, с желание да ги отлага. Това си е негово право. Два пъти президентът спомена 28 март. Много нечистоплътно е да искаш медицинските лица да дадат прогноза за 28 март. Може да има бури и виелици. Няма медицински специалист в света, която да каже, че на 28 март пандемията ще е отминала или ще има пик.






За радост оздравелите са два пъти повече. Преди докторите не знаеха каква терапия да приложат. Дадохме десетки милиони за лекарства, за да подсигурим всички болници.

 

Президентът, като е казал 28 март, да ни вика на консултации, е само да си измие ръцете. Ние ще се подготвим на базата на чуждия опит. Каквото там, това правим и ние тука. Поискайте от СЗО да ви дадат прогноза как се развива пандемията към март. Питайте германския институт. Най-големите икономики са в пълна изолация. Знаете какво е. Ние дори говорихме как да направим кукерските празници.

 

Бях упрекнат в клюкарска връзка с Пеевски. ДПС е партия с почетен председател и председател. Етническата карта е нещо, с която никой не трябва да си играем. Който не е добре запознат с историята и възродителния процес, моля да бъде по-внимателен с изказа си. Аз съм започнал мажоритарно да печеля изборите в София. Аз съм си побеждавал сам на изборите. С най-големият ни съсед – Турция, ние водим възможно най-добрата политика и дипломация. Защо? ЕС даде на България правото да домакинства срещата ЕС-Турция. Стокообмена ни минава милиарди долари. Я си спомнете какво беше Харманли, Овча купел, десетки стотици нелегални имигранти препятстваме на границата. Ние имаме нулева нелегална миграция. И това е защото имаме споразумение и то е в полза на българските граждани. Затова да се вкарва президента на друга държава във вътрешно-махленски спор, за съжаление. Затова слязох да говоря.






ДПС ни е подкрепяла в покупката на Ф-16, евроатлантическите закони и Истанбулската конвенция. Години сигурно не съм го виждал Пеевски. Откъде накъде. Видят ли , че се спихват и са на зор, така правят. Излизат Мудис, данните на Европа и Българи е с най-нисък външен дълг, стабилен фискален резерв, прекрасно се справиха с ваксинирането. Финансовите мерки стигнаха до всеки човек както с газоснабдяването.

 

Балкански поток устройва всички държави в региона, и нас, получаваме транзитни такси. По него ще минава американска и каквато и да е друга газ. Когато имаме целия газов хъб Балкан, тогава ще направим откриване и ще поканим всички съседи. Вече България отново се върна на газовата карта. Следващите поколения ще си взимат транзитни такси за 50-60 години. ДПС си подкрепи Румен Радев за първия мандат, а не Цецка Цачева. Всеки ден ДПС блокират кворума. Искат ми оставката. Какво общо имаме ние с ДПС, напротив. По места битката ще е ГЕРБ-ДПС. И тя ще е безкомпромисна. Видно е, че много мюсюлмани идват към ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 14917 |06.01.2021 Никол Георгиева пред Фрог: Бих попитала Борисов дали спи спокойно . 14| 5907 |06.01.2021 Ренета Инджова: Светът предпочете да има Борисов, а не успешен протест . 2| 3034 |06.01.2021 Борисов се хвали, но 75% от малките и средни фирми не могат да плащат кредити . 18| 3389 |06.01.2021 Борисов: 28 март е определена като дата за избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads