Реклама / Ads
14| 4305 |16.11.2020 НОВИНИ

Борисов взе да се радва на броя на оздравелите от COVID-19

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Радващо е, че броят на оздравелите от COVID-19 непрекъснато се увеличава. Хората могат да помогнат както на себе си, така и на здравната система, ако бъдат дисциплинирани. Личната отговорност на всеки заедно с разумните и балансирани мерки ще ни помогнат да преодолеем кризата.
 

Това написа премиерът Бойко Борисов в личния си профил във Facebook, след среща със здравния министър проф. Костадин Ангелов. В срещата участваха също председателят на Националния оперативен щаб и началник на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски, директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на щаба проф. Тодор Кантарджиев, главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев и директорът на "Пирогов" Асен Балтов.

 

Борисов обяви още, че всички лечебни заведения ще бъдат снабдени с необходимите медикаменти. Допълнителни 20 000 опаковки от най-търсените лекарства предстои да влязат на свободния пазар.

 

Новината за медикаментите идва след седмица на сигнали, според които се забелязва дефицит на медикаменти за лечение на болни от COVID-19. Миналата седмица имаше и спешна проверка на здравния министър проф. Костадин Ангелов по разпореждане на Върховната административна прокуратура. Няколко институции трябваше да проверят има ли недостиг на медикаменти в болниците и аптеките и ако да - на какво се дължи той.

 

"Продължаваме усилването на болниците в цялата страна, а за по-натоварените области София, Благоевград, Пловдив, Бургас и Шумен е създадена организация за повишаване на болничния капацитет, както и за включването по места на специализанти, които също да оказват помощ", написа още Борисов.

 

Още четири клиники за COVID лечение са били разкрити във ВМА, обяви шефът и ген. Мутафчийски.

 

В рамките на срещата бяха изразени резерви по отношение на масовото тестване. Според главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев това би дало единствено "моментна снимка", която обаче след 24 часа ще бъде различна, съобщават още от Българската национална телевизия.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 6190 |14.11.2020 Сачева адвокат на Борисов: Той не цитираше ”Аушвиц”, а изрази радостта от края на карантината си . 5| 6933 |13.11.2020 Д-р Павлина Михайлова: Борисов апелира да се дарява кръвна плазма. Не му ли казаха, че няма апарати? . 16| 12883 |13.11.2020 Петър Бояджиев: Германия създаде и подкрепя Борисов и с бясна скорост настъпва катастрофална криза . 22| 4880 |13.11.2020 Радев ще взима над 15 бона на месец, Борисов над 10

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads