Реклама / Ads
9| 3285 |27.12.2022 НОВИНИ

Борисов разчита на Радев за добро правителство с третия мандат

.
Източник: личен архив
"Вторият мандат няма да бъде изпълнен, защото Продължаваме промяната изпаднаха в изолация", това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той държа реч на събирането, посветено на 16-ата годишнина от създаването на партията.
 

"Третият мандат,  при правилен избор от страна на президента, особено, ако е в посока "Да, България" може да се направи правителство, на база досегашните мнозинства в парламента", коментира председателят на ГЕРБ.

 

"Трудно ще е, но ако се направи програмно правителство, има шанс", каза още Борисов.

 

По думите добър кабинет е възможен със съвместните усилия на "Демократична България, като мандатоносител и подкрепата на ГЕРБ-СДС, ДПС и "Български възход".

 

"Предстои една много трудна година за България. Не трябва допускаме и с градовете да се случи това, което самозванците от “Промяната” направиха с държавата", каза още Борисов.


Благодарение на лидерството на ГЕРБ-СДС Народното събрание прие 16 закона и 8 ратификации за 66 дни. Предишният парламент с мнозинството на ПП, ДБ, БСП и ИТН прие едва 3 закона и 4 ратификации за същия период. Пречеше им международното положение, климатичните промени, близко преминаващи около Земята метеори и най-вече младежите от ГЕРБ, добави той.

 

В парламента правят впечатление огромните евроатлантически мнозинства – за военната помощ за Украйна, за Еврозоната, за Шенген, за евроинтеграцията на Северна Македония. При всяко гласуване има между 158 и 175 гласа „за“.

 

Целият демократичен свят помага на Украйна, а помните ли как ни плашиха, че това ще ни въвлече във война. Дори се забавихме прекалено с това решение, защото правителството на Кирил Петков се колебаеше", каза още Борисов.
 

"ГЕРБ-СДС, ДБ, ДПС и БВ направиха много добри мнозинства. Правителство с подобно мнозинство зад експретен кабинет може да направи България много по-стабилна от това, което би се случило след следващи избори", посочи още Борисов.

 

„В петък народните представители приеха промени в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност. IT секторът поиска от нас компаниите, които имат потенциал за експорт, бърз растеж и развиване на продукти и услуги с висока добавена стойност да имат по-бърз достъп до таланти и висококвалифицирани кадри от трети страни.

 

Депутатите от ГЕРБ-СДС отхвърлиха увеличаването на максималния осигурителен доход на IT сектора, защото ние смятаме, че този, който учи и се развива, и носи висока добавена стойност, трябва да бъде богат човек“, добави лидерът на ГЕРБ.

"През тази година продължава и увеличението на учителските заплати.

 

Това правеше ГЕРБ през последния 4-годишен мандат", допълни Борисов

"Заради “Промяната”  държавата ни върви назад с една година, проспана от кабинета на Кирил Петков.

 

Решенията за газ, петрол и ток се вземаха миналата година от другите държави. Сега светът върви към рецесия, затрудняват се веригите на доставки, задълбочава се и безработицата. Вместо да се подготвяме за трудностите, продължаваме да се занимаваме с  това кой не трябва да бъде, какво щяло да стане, ако дойдел друг. В същото време мигрантите напълниха страната – това е нещо, което при нас никога нямаше да се случи", каза лидерът на ГЕРБ.

 

"Настояваме Руската федерация да спре да изнудва и да заплашва българския гражданин Христо Грозев. Той е изключителен разследващ журналист, имах покана от него да присъствам на премиерата на филма за Навални. Трябва да бъде извикан и предупреден руският посланик. Чрез нашите евродепутати вече сме информирали ЕНП за заплахата, отправена към Христо Грозев", добави Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3613 |27.12.2022 Петър Витанов: Социалистите не се чувстват предадени от Румен Радев, има объркване от постоянните нападки . 13| 3380 |23.12.2022 Радев показа, на чия страна е: Войнолюбците в парламента гласуваха военната помощ за Украйна . 1| 2913 |23.12.2022 Депутатите гледат ветото на Радев за промените в Изборния кодекс . 2| 3242 |22.12.2022 Продължава разломът между БСП и Радев. Нинова каза, че това е военен бюджет, защото е най-антисоциалният

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads