Реклама / Ads
76| 5857 |16.09.2012 НОВИНИ

Борисов ще мултиплицира Южна България и на север

.
В днешния ден на прерязване на ленти, премиерът Бойко Борисов се врече в светлото инфраструктурно бъдеще на Северна България - от Дунав мост до автомагистрала „Тракия”. Заедно с министрите кабинетът имал амбицията да мултиплицира всичко, което е направено за Южна България - пътища, магистрали, естакади, и на север, но през следващия мандат.
 

„Предстои разширение на пътя Русе-Шумен и ремонт на пътя Белокопитово-Варна и много други проекти”, обобщи премиерът, цитиран от БТВ.

Той откри рехабилитиран пътен участък, свързващ Добричка област с Румъния. Пътят не е ремонтиран от 32 години, а сега ремонтът е приключен за по-малко от 10 дни и то с пари от републиканския бюджет – 1,3 млн. лева, подчерта министър-председателят в присъствието на регионалния министър Лиляна Павлова и местни жители.

Ремонтираният участък преминава през село Росица и е част от път ІІІ-2903. Дължината на пътната отсечка е 3,6 км, които „били доскоро в окаяно състояние”, коментира развълнуван гражданин от района. Във вълнението си от подобрената инфраструктура той благодари на Борисов, използвайки обръщението „другарю”.

Ситуацията провокира усмивка от страна на правителствения ръководител, но не мина и без неговия коментар. „Дугар е хубаво обръщение, лошо е, когато стане титла”, каза Бойко Борисов и използва случая да направи ясно разграничаване на политиката на ГЕРБ и тази на Тройната коалиция.

„Ние предлагаме пътища, магистрали, пречиствателни станции, жп линии, естакади, спортни зали – всичко е видимо. Ние предлагаме финансова стабилност и всичко, което до момента сме постигнали – изборът е на хората, моята социология е добра”, изтъкна Борисов и постави в другата крайност „злобата на опозицията, която опитва да манипулира хората”.

По думите на премиера тази партия, която правела лагерите на смъртта, сега говорела без срам за свобода. „Видите ли, комунистите, БСП щели да спасяват свободата, хайде малко да се стегнат”.

По повод твърдения на опозицията, че в партията имало терор, Борисов попита присъстващите граждани дали някой от тях се чувства заплашен и заключи, че от БСП и ДПС „като видят микрофон и камера, започват да говорят глупости и цяла Европа им се смее”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5409 |15.09.2012 Борисов: Още 50 г. живот има ОЦК-Кърджали . 19| 5234 |14.09.2012 8-годишен матира Бoйко Борисов . 32| 11289 |14.09.2012 Борисов мисли в бъдеще – поемаме ЕС през 2018-а . 66| 5512 |14.09.2012 Борисов: Купихте два нискотарифни еърбъса и се чудим какво да ги правим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads