Реклама / Ads
7| 2175 |29.08.2024 НОВИНИ

Борисов ще прави "политика на съзиданието"

.
Източник: БГНЕС
Нормално е партията победител на европейските избори да има предимство, ЕНП от чието семейство сме ние, да има предимство при избора на еврокомисар. Считам, че ние с право излъчваме най-силния кандидат (бел. ред. - за еврокомисар).
 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг, излъчван във Фейсбук страницата му, цитиран от "Фокус".

 

Във вторник лидерът на ГЕРБ обяви, че Екатерина Захариева ще бъде кандидатът на ГЕРБ-СДС за еврокомисар. Той каза още, че Захариева е с много опит и е добре позната в Брюксел.

 

Той благодари на Илиана Иванова за годината, в която изпълнява длъжността на еврокомисар. По думите му тя има "много основателни лични причини", за да не продължи с работата си.

 

"Екатерина Захариева като CV и като кариера има много широк профил. Била е регионален, зам.-регионален, външен министър, вицепремиер. Мисля,че това, което предложи партията, е една добра кандидатура", категоричен бе той.

 

Борисов бе критичен към заявката на "Възраждане", че еврокомисарят трябва да бъде "само български". По думите му дейността на еврокомисаря е свързан с работата на цяла Европа, а не на конкретна държава.

 

Лидерът на ГЕРБ коментира и предстоящата предизборна кампания. Той бе категоричен, че партията му няма да участва с негативни послания в нея: "ГЕРБ ще има друга тактика, ще правим политика на съзиданието".







Той обяви, че в момента се изготвя и предизборната кампания за предстоящите парламентарни избори: " Вече на всички ни омръзна да правим кампания, защото за два-три месеца не се случва в този размирен свят. В момента разработваме програма, която до два-три дни ще бъде готова. Като модерна карта "Гугъл".

 

Борисов обясни, че първи приоритет ще бъде инфраструктурата - пътищата, тол системата, поддръжката на пътищата, вертикалните коридори по линия на НАТО и други.

 

"Трябва да постигнем максимално добър резултат, за да гарантираме на хората, че в следващите 4 години ще се случват неща, които ги интересуват", смятат той.

 

И продължи: "Имаме програма по всяка една сфера. По същия начин както за тази свързаност - ЖП линии, транспорт, ще направим за напоителните системи. За да може във всеки един областен град, да решаваш един голям проблем".

 

Лидерът на ГЕРБ каза, че периодично ще представя програмите на партията за предстоящите избори. Голямата цел по думите му е хората да излязат и да гласуват.

 

"Стоим далеч от правителството, защото моето разбиране е, че ГЕРБ, когато управлява, той трябва да си носи отговорност - с наши министри, с гарант партията, че това ще се случи", каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2255 |29.08.2024 Петър Славов: Битката за ДПС ще се пренесе в съдебната зала . 0| 2142 |29.08.2024 Тъщата на убития Пейо Пеев получи поредния отказ от съда . 4| 2146 |29.08.2024 След рекламата с Диона: От "Ние, потребителите" искат закон за инфлуенсърите . 1| 2177 |29.08.2024 Основателят на „Телеграм“ Павел Дуров е пуснат под гаранция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads