Реклама / Ads
30| 5770 |29.04.2011 НОВИНИ

Борисов: Ще уволнявам полицаи, жертва няма да стана

.
Бойко Борисов
Полицаите, които арестуваха бившия главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов миналата година, ще понесат наказателна отговорност, включително може да има и уволнения, заради действията им при задържането му.
 

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който днес откри дневен консултативен център по проблемите на употребата на психоактивни вещества.

Всеки ден ни питате какво става и защо не арестуваме висши, политически, партийни и какви ли не деятели, какъвто е този човек. Сега с начина, по който задавате въпросите, излиза, че заради това, че сме го арестували, че министърът е дал устно разрешение за това, което законът го позволява, той е виновен, че го е арестувал, добави Борисов.

Категорично и ясно не само се разграничихме, но преди два дни, когато разбрах, му се обадих и му казах: Това влияе на твоя авторитет, уволнявай, махай, за да има превенция. За тези, които взимат подкупи, ние трябва сега да се оправдаваме?! Няма да ме направите жертва на тези, които дават подкупи, бъдете сигурни, заяви още премиерът.

Нека да говорим за това, което е извършено като деяние, защото полицаите нямаше да бъдат там, ако я нямаше корупционната схема, посочи вътрешният министър и добави, че няма проблем да се създаде и парламентарна анкетна комисия по случая.

Припомняме, че преди дни бе прожектиран в съда видеозапис как при ареста на бившия главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов полицаи с маски на главите карат оператор на МВР да ги снима в кантората, в която той беше задържан, като преди това те събарят на земята обвиняемия и го настъпват по ръцете.

Видеозаписът е заснет от камерите, намиращи се в кантората на съпругата на Попов. Той беше арестуван през април миналата година заедно с бившия министър на отбраната Николай Цонев и съдията Петър Сантиров. В момента тримата са подсъдими за даване на подкуп.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5516 |27.04.2011 Борисов: Европейските правила са за всички . 29| 4917 |20.04.2011 Б. Борисов: Нахалство са заплатите над моя таван . 5| 5303 |17.04.2011 Дянков не бил жертва на телефонни измамници . 30| 5710 |13.04.2011 Борисов: Като фокусник съм - във всяко сако имам лентичка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads