Реклама / Ads
8| 8885 |29.06.2020 НОВИНИ

Румен Петков: Изчезнаха информационните масиви на ГДБОП

.
Румен Петков
Във времето държавата и правителствата са непоследователни по отношение на ГДБОП. Тази служба беше изваждана от МВР и прехвърляна към ДАНС, след това отново връщана към МВР. При това движение обаче изчезнаха информационните масиви на службата, за което са виновни Народното събрание и правителствата, които инициираха подхвърлянето на службата към различни ведомства.
 

Това каза пред БНР Румен Петков, бивш министър на вътрешните работи.

По думите му информационните масиви са попаднали в ръцете на неподходящи хора и това е направена напълно съзнателно.

 

„Службата беше обезкръвена. Огромни информационни масиви изчезнаха, което поставя много въпросителни. Отговорността на ГЕРБ и на БСП е поделима“.

Според Румен Петков оставката на директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов е загуба за системата, а отстраняването на зам. главния секретар на МВР буди по-скоро въпросителни. 

 

Петков предположи, че снимките на министър-председателя Бойко Борисов са направени от хора, близки до него.

„Това са неща, които не убягват на нашите партньори или на българските граждани. Те разбират, че има нещо дълбоко. Това са хора, които са влизали, без да бъдат отразявани в списъка на лицата, посещавали министър-председателя. Не разбирам защо не се инициира парламентарна анкетна комисия. Нямам съмнение, че министър-председателят знае дамите, които са го снимали. Никой обаче не се безпокои, че в шкафчето има около милион евро, че има кюлчета злато. Номерата на кюлчетата се виждат, а това е начин да се проследи техният път. Не бъде ли контролиран пътят на златото, той е предпоставка за финансиране на тероризъм, на организирана престъпност, на наркотрафик. Защо спряха производството на банкноти от 500 евро? Защото тази банкнота беше основният инструмент за разплащане в наркотрафика... Това е самоубийствено за държавата“, коментира бившия министър, който е категоричен, че тези скандали захлупват истинските.  

 

Петков коментира и конфликтът между Цветан Цветанов, който до скоро бе дясната ръка на Бойко Борисов. По думите му е неприлично за Цветан Цветанов да се прави на опонент на Борисов.

„Цветанов беше вътрешният министър, който използваше 15 000 специални разузнавателни средства годишно. Това е мащаб на подслушване, който е обиден за българската държава. Биха ни завидели и Русия, и Виетнам, и Северна Корея. Не повече от 1,5% от тези СРС-та влизаха в съда“. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7820 |29.06.2020 Румен Радев: Прокуратура е заинтересована страна, не може да осигури независима експертиза на записите . 20| 11334 |24.06.2020 Румен Петков: Момичетата, които са снимали Борисов, могат да грабнат „Пулицър” . 18| 8967 |23.06.2020 ”ЕМКО”: ДАНС блокира инвестиция в дружеството, а доказателствата за произхода на средствата изчезнаха . 9| 5524 |21.06.2020 Ген. Румен Миланов: Структурите за охрана не са носни кърпички

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads