Реклама / Ads
33| 8372 |14.01.2016 НОВИНИ

Борисов скри от ВСС кой му пратил sms-а, нахока кадровиците на Темида

.
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов светкавично се появи във ВСС, след като се разбра, че има къртица сред членовете му.
 
Нов скандал гръмна в магистратските среди, след като се разбра, че съдия № 1 Лодан Панов е получил смс, от който става ясно, че някой от ВСС го уведомява писмено какво точно се случва на заданието на кадровия орган. Ето какво зака той:

Никого не съм посочил досега за политическо изказване, но изказването ви е политическо. Критикувате ме за моята работа, за решенията на парламентарната група. Откъде накъде вие ще ми давате акъл? Вие ме атакувате политически сега. Дойдох за да ви обясня, че нямам общо със случая "Яневагейт". Вие ме вкарвате пак тук за незаконен запис. Първото, което е, трябва да попитате законно ли е, или не, каза премиерът.

Искам да работя за съдебната реформа. Аз много искам и твърдо стоя зад конституционните промени. Впоследствие обаче се оказа, че Радан Кънев иска да прави нов проект, за да стане президент. "Някои хора много искаха да ме изслушат в Етичната комисия по скандала "Яневагейт", ето сега не ме слуша Етичната комисия, а целият Висш съдебен съвет. Не може да имаме сини, червени или други съдии. Не може, аз не го искам това", добави още той.

 

"Когато направихме това правителство въобще за конституционни промени не се говореше. Направихме доста срещи с Христо Иванов и други експерти и намерихме 180 гласа, с цялата ми воля", добави още той по време на заседание на ВСС във връзка с аферата "Яневагейт". "ГЕРБ и РБ имаме над 120 гласа - Конституцията не се променя с толкова.  Демокрацията това е измислила.

 

Лозан Панов попита Бойко Борисов:"Г-н премиер, смятате ли, че наистина се правят политики и защо ми изпратихте това съобщение? Докато течеше дебата по време на заседанието, аз получих съобщение от вашия телефон. Обадих се, за да проверя дали наистина сте вие. Защо го направихте? Благодаря ви все пак, че дойдохте и реагирахте бързо", заяви председателят на ВКС.

 

"Аз просто препратих този SMS от трети човек. В момента ме обвинявате за неща, които като съдия нямате право. Радан Кънев като политик - да, но вие - не. Мен са ме избрали 1 млн. души, а вие сега ме атакувате. Това е политическа атака. Нямам нищо общо с някакви гейт-скандали. Аз си седя вкъщи, а ми се натикаха в тоалетната да правят записи.

 

Съжалявам, но със 74 депутати не мога да променя Конституцията", отговори Борисов. Министър-председателят си тръгна от заседанието на ВСС и не отговори от кого е получил скандалния SMS. Борисов обясни, че иска мир, защото всичко това, което се случва е лош сигнал към обществото. Той посъветва председателят на ВКС да не се намесва в политиката, както и самият Борисов не иска и не трябва да се намесва в съдебната власт, "защото тогава и двамата много ще олекнем".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4254 |14.01.2016 Местан: Защо Борисов реагира на "руската мина"? . 9| 4575 |13.01.2016 Борисов изпрати "Южен поток" в историята . 12| 4902 |13.01.2016 Румяна Бъчварова: Борисов има неизчерпаем опит за МВР . 15| 4733 |13.01.2016 Борисов: Незабавно да се затворят границите за бежанци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads