Реклама / Ads
69| 13135 |19.06.2020 НОВИНИ

Борисов: Не ме касае има ли резултати от службите за скандалните снимки и записи

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Не ме касае дали има развитие и резултати от службите за снимките. Завчера обясних надълго и нашироко. Фирми се обединиха в консорциум за строежа на АЕЦ ”Белене”, ”Балкански поток” се строи. ”Гръцки поток” се строи. Не им остава просто с какво друго да се похвалят. Яд ги е.
 

Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов по време на брифинг в Министерския съвет. На изявлението присъстваха представители от Националния оперативен щаб, а повод бе завишеният брой на заразени с коронавирус за последното денонощие. Журналисти обаче успяха да зададат въпроси и за скандалите, които избухнаха заради разпространените преди дни снимки от спалнята на премиера.

 

"Не ме касае има ли развитие и резултати от проверките на службите. Обясних на дълго и на широко вече.Четири от най-големите фирми в света - от САЩ, Русия, Франция и Германия се обединиха в консорциум за строежа на АЕЦ “Белене”. Балкански поток се строи на макс, Гръцки поток се строи. Не им остава с какво да се похвалят друго. Яд ги е", отсече Борисов.

 

А иначе - не се очаква въвеждане на по-строги мерки и връщане към извънредното положение заради епидемията от COVID-19.

 

"Не са критични нещата, за да предприемем нещо повече. Имаме над 30 лаборатории, различни тестове, тестваме масово. Затова и толкова излизат - като се тества един клъстър. Моля да се спазват дезинфекция, дистанция. Да не се навираме един в друг. След като експертите и докторите казват така, значи можем да поемем този разумен риск в момента, за да продължим да живеем с вируса", коментира Борисов.

 

Борисов бе категоричен - мерките у нас не са били отхлабени прекалено рано.

 

"Щяхме да поболеем населението, да го извадим извън контрол, ако го бяхме оставили под тези мерки. Какво предлагате - да излезем днес и да сложим КПП на София, да отидем в парламента и да въведем извънредно положение – как ще го понесат хората, как ще се върнат тези, които отидоха в Гърция? Трябва да го преодолеем, да свикнем да живеем с това!", заяви Борисов.

 

"Думата “задължавам” и “забранявам” месеци наред носи други психологически ефекти. Има свободолюбиви хора, особено шопите. Затова умоляваме. Доказано е, препоръчано е, че когато сме близо един до друг, проблемът е решен до голяма степен, ако имаш маска. Нищо не пречи. Затова не ги задължаваме", допълни още премиерът.

 

"Никога не сме казвали че коронавирусът е изчезнал, не сме казвали "Корона, чао". Към днешна дата не считам, че трябва да се паникьосваме, защото се е увеличил броят на заразените, вирусът протича по-леко. Имаме лекарства и защитни облекла. Не съм призовавал към по-строги мерки, точно обратно, по-дисциплинирани да сме", посочи още Бойко Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 91| 12489 |17.06.2020 Борисов: Искат да ме унищожат психически, после физически. Президентът ме следи с дрон . 46| 7916 |15.06.2020 Борисов: Аз имам социология – спирам от камион на камион, от багер на багер и им гледам физиономиите . 39| 8268 |14.06.2020 Георги Харизанов като щит на Борисов: Разбърканите твърдения на Божков не го уязвяват . 15| 5788 |11.06.2020 Борисов: Коронавирусът съсипа света, щяхме да имаме пари за всичко!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads