Реклама / Ads
16| 3043 |24.01.2022 НОВИНИ

Борисов сумти срещу управляващите заради Украйна, ГЕРБ иска извънредно заседание на парламента

.
Христо Гаджев, Бойко Борисов, Георг Георгиев Източник: БГНЕС
ГЕРБ иска свикването на извънредно заседание на парламента. Поводът е напрежението около Украйна. „Внасяме 59 подписа на депутати, при необходими 48 за свикване на извънредно заседание на парламента”, обяви лидерът на партията Бойко Борисов.
 

„Само преди малко излиза, че съюзниците от НАТО поставят силите си в бойна готовност и изпращат подкрепления в Източна Европа. А ние продължаваме да се информираме от чуждестранната преса”, заяви Борисов. „Логичен е въпросът - когато НАТО е в пълна бойна готовност, в какво състояние е българската армия?”, попита Борисов.

 

„До този момент сме чули 3 изявления - на министър-председателят Петков, на външния министър, остро изказване, и на военния -уклончиво. А коментарите на коалицията са, че това са лични мнения”, каза Борисов. И попита давано ли е разрешение за разполагане на чужда бойна техника у нас?

 

Борисов допълни, че днес се провежда съвет на външните министри за Русия-Украйна, а страната ни е представена от зам.-министър.

 

„Какво по-важно когато НАТО е в бойна готовност и се прехвърлят войски и кой по-добре от външния министър може да изрази нашата загриженост?”, попита още Борисов.

 

„На последно място е газът. Това са стомани, метали, с тези кораби в Черно море - туризмът го забравяме”, коментира още лидерът на ГЕРБ.

 

„Моят астрален близнак – президентът на Румъния, свика консултативен съвет. 15 минути след това изрази мнение. Ние към този момент не знаем – може ли да осъмнем в състояние на война и какво се случва – въвлечени ли сме, или не”, коментира Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 17079 |23.01.2022 Горан Благоев: Кошлуков се постели на килимче пред управляващите . 27| 14437 |23.01.2022 Опозиционерката Десислава Атанасова пак мята искри по Радев и правителството, Борисов никого не изял . 25| 6536 |23.01.2022 Надежда Нейнски: Управляващите ни да извикат руския посланик за провокацията срещу България . 12| 13297 |21.01.2022 Спорен е въпросът какво иска Борисов и ГЕРБ – разширяване на НАТО или „платноходки и лодки“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads