Реклама / Ads
21| 5120 |11.09.2019 НОВИНИ

Борисов: Не виждам връзка между шпионския скандал и отношенията ни с Русия

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Не виждам никакво основание да се свързват отношенията ни с Русия и шпионския скандал. Това каза в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов.
 

Нямаме нищо против хората, които обичат Русия. Бил съм и в Кремъл, бил съм и в Белия дом. Това, че някой си е правил срещи, си е негова работа, ние не се бъркаме. Това че някой си прави събори и пее руски песни, по никакъв начин не сме пречили. Но със службите работим по различни хора и процеси – както беше преди години с Денис Ершов и Майкъл Чорни, каза още Борисов.

 

Нашата геополитическа ориентация, подкрепена от всички партии, преди ГЕРБ да го има, само ВМРО май го е имало тогава, сме приели пътя ЕС – НАТО, посочи премиерът..

 

„С „шпионския“ скандал се опитват да се поставят на една плоскост отношенията ни с Русия. Когато има нещо, с което не сме съгласни, МВнР реагира така, както реагират и в Унгария да речем. Не виждам никакво основание да се свързват едното и другото. Второ, когато руски олигарси се опитват да правят проекти в България, свързани с нашия Военнопромишлен комплекс и всичко останало, нашите служби работят по тази тема заедно с партньорски други служби и го прави прокуратурата. Аз нямам никаква роля в този процес. Ние дори с нашия кмет в Казанлък сме участвали на "Копринка" в мероприятията. Краси Велчев е председател на Комисията за българо-руско сътрудничество в парламента. Нещо повече, понеже вчера завършиха преговорите, но ще изчакаме до 17, ще обявим какво сме направили вчера. Ще проявим търпеливост и мълчание. Всеки има право да развива своята дейност в НПО-та. Едните подкрепят религия, други култура, трети обичат Русия, други Америка, коментира още премиерът.

 

Ако знаех, че купуването на най-добрия самолет ще предизвика такава злоба, сигурно изобщо нямаше да се занимавам. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание.

 

„Идеята беше с военния министър да вземем най-добрия самолет за българската армия“, обясни Борисов.

 

Най-голямата компания в Европа ни остави да спорим с Турция и съревнованието още не е приключило. Отесняха магистралите. Откакто сме ние, София е по-чиста от Берлин“, коментира още министър-председателят.

 

Премиерът използва началото на заседанието на Министерския съвет, за да коментира "на живо" и ресора "Иноващи и имладеж" на еврокомисаря ни Мария Габриел::  "Опитът изисква да бъдеш търпелив и мълчалив и да говориш тогава, когато всичко е договорено. За съжаление политическите ни опоненти направиха коментари, които, ако имаха малко опит, нямаше да направят".

 

"Образование и иновации е първа точка в програмата на правителството. Първа точка е за опозицията, първа е и за президентството. България беше оценена като държава, която винаги е имало добро образование, култура, спорт и най-иновативни мозъци от типа на Джон Атанасов. Именно затова на България беше даден ресор, който е първа точка в Европа, а именно – да се даде бъдеще на младите хора", коментира Бойко Борисов.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5758 |10.09.2019 Владимир Чучуев: Няма връзка с председателя на ”Русофили” Николай Малинов . 15| 4349 |09.09.2019 Борисов: Ние за 10 години има какво да покажем, и за 100 имаме . 5| 4753 |04.09.2019 Караянчева: Не виждам как очернянето на парламента ще помогне на Манолова в битката й за кмет . 22| 5021 |31.08.2019 Борисов: Вдигаме доходите през следващата година с 10%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads