Реклама / Ads
61| 16439 |03.09.2020 ГЛАСЪТ

Борисов, заповядай да стрелят! Само това не си опитал

.
Борисов с пушка...
Миналата нощ полиция и жандармерия биха, блъскаха и арестуваха който им падне пред очите. Хиляди полицаи, въоръжени до зъби, вардеха празните сгради на Министерския съвет и Партийния дом, станал парламент от над 100 хиляди протестиращи. Те бяха освирквани, замеряни с подръчни средства и дори с бомбички. На протести е така, в други страни дори много по-драматично.
 

В някои моменти протестиращите ръкоплляскаха на униформените и ги призоваваха да се присъединят към тях.

Няколко пъти кордоните получаваха заповед и се втурваха напред като изтласкваха брутално всички пред тях. Бяха агресивни без никаква причина: блъскаха, ритаха, псуваха и заплашваха. Докарано бе и водно оръдие на жандармерията. И така до след полунощ.

А възгласите на протеста бяха като тези от първия ден – за оставка на Бойко Борисов и Иван Гешев, за предсрочни избори.

Днес управляващи и управляваното от тях МВР ще ни залеят с трогателни разкази, как униформените за били предизвикани и са действали при самозащита. Някои дори ще се окажат пострадали. Знаем я тази пропагандна приказка.

Борисов вече използва всякакви ходове, за да остане на власт. Стигна се до кръв, сълзотворен газ, побоища над мирно протестиращи, подигравка с конституцията, задкулисни сделки, купуване на гласове за стигане до заветните 120 за внасяне на конституционен проект и пр. Какво остава в арсенала, за да се превърне в истински диктатор? Само една крачка - да заповяда да стрелят срещу хората в името на демокрацията и правовия ред.

 

Изумително е докъде може да стигне човек в името на властта, парите и зависимостите… Дори мафиотите уреждат сметките си помежду си, но срещу народа не тръгват. Българският принос е обявяване война на народа.

 

Борисов, издай последната заповед. Има еничари край теб, които ще я изпълнят. Извади и своя пистолет, от снимките на шкафчето. Протестите са многолюдни, има жени, деца и възрастни - все лесни цели... „Патриотите“ и онзи от „Воля“ ще подкрепят един такъв законов акт по опазване на реда, стига да им обещаеш нещичко. И в Брюксел ще се аргументираш... на некнижовен български, от който онези, дето им правиш нещо с 200, няма нищо да разберат.

 

Как се губи човешки образ… От страх, че ще раследват това, което си вършил.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 87| 19777 |02.09.2020 Борисов, държава в кръв и сълзи ли си разпоредил? Къде си?! . 85| 19217 |30.08.2020 Към 2 септември. Пеевски, Борисов, Гешев и чекмеджето с пачките убиват . 61| 31568 |30.07.2020 Който е записвал Борисов, той ще го загроби – Гешев е готов с лопатата . 53| 26674 |17.06.2020 Приятелите-завераджии са проблемът на Борисов, снимките са средство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads