Реклама / Ads
10| 3270 |15.06.2021 НОВИНИ

Борисовите скаути напират срещу Спецов. Къде бяха за кюлчетата и пачките?

.
Продължава да гори сагата около новия шеф на Националната агенция по приходите Румен Спецов и продадената от него фирма на лице, определено като малоимотно и сочено за “сламен човек”. ГЕРБ продължават да питат. Отговори все така няма. Прави впечатление обаче настървеността, с която Борисовите скаути търсят истината. Такива обиколки нямаше в разгара на едни други скандали.
 

Вчера едни от най-изявените говорители на ГЕРБ се появиха пред изоставена къща в софийско село, която хем посочиха за офис, хем за къща на въпросния Димитър Николов, купил от Спецов фирма с оборот от 6 милиона лева за символичната сума от 500 лева.  Днес Тома Биков и Александър Иванов задават още въпроси пред Министерството на финансите, носят документи за сделката и питат - Николов в страната ли е, извършват ли се проверки на сделката и знае ли се къде се намира въпросното малоимотно лице, купило фирмата на Спецов. 

 

"Ние нямаме съмнения в харвардския подход на тези хора и сме сигурни, че тяхното мълчание е свързано с едно желание да държат в интрига и напрежение българското общество, за да могат накрая да излязат и с няколко фойерверка да отговорят на всички тези въпроси", отбеляза иронично Биков.

 

От ГЕРБ скоро щели да обявят и още една новина. 

 

Борисовите скаути са прави за едно - отговори от Асен Василев и Румен Спецов по въпроса няма и към днешна дата. Още при назначаването на Спецов за шеф на НАП се появиха твърдения за съмнителната продажба на фирма. Василев обеща проверка, чийто резултат не е ясен. 

 

Изненадваща обаче е настървеността, с която Борисовите скаути преследват този казус. По време на управлението на ГЕРБ не веднъж или два пъти е имало скандални твърдения, които бяха опровергавани лично от Борисов без медийно присъствие и от комфорта на джипката му. Никой обаче не хукна по села и паланки, за да задава въпроси, да иска проверки и да настоява за обективно разследване и стигане до истината. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6182 |14.06.2021 Скаутите на Борисов замениха джипката, хукнаха по села и паланки . 4| 4528 |03.06.2021 ЕК не обърна внимание на жалването на Борисовите евродепутати . 57| 5115 |04.05.2021 Въпреки Борисовите призиви Стъки събира феновете на ГЕРБ утре . 36| 4736 |11.04.2021 Манолова поиска парламентарен контрол на Борисовите министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads