Реклама / Ads
5| 4640 |01.10.2015 НОВИНИ

Босия пред Фрог: Прекарах ареста си в болницата

.
Николай Колев-Босия
Поетът-дисидент Николай Колев-Босия е изкарал ареста си болницата на МВР вчера, разказа самият той пред Фрог нюз . Лекарите установили, че кръвното му е 190 на 110 и решили да го прегледат “от горе до долу“. Те се притеснили, че може да не излезе жив от лечебното заведение.
 

Взеха ми кръв, направиха ми ЕКГ, искаха да видят и стойностите за диабета. Така от общо 6 часа задържане, 4 прекарах в клиниката, допълни той.  Ченгетата  от Първо районно, които постоянно за арестуват за хвърляне на домати срещу депутатите, вече са решили  да не го пращат на съд, защото вече има 4 оправдателни решения на матистратите  за едно и също нещо. Вместо това са предприели нова тактика. Вече му налагат административна глоба  по Закона за МВР . Ще я обжалвам в съда, категоричен  е Босия. Той е категоричен, че няма да се откаже да протестира по този нетрадиционен  начин срещу безхаберито  на управляващите  във връзка с продажбата на шофьорски книжки.

 

Колев днес беше изправен пред СГС във връзка с едно от делата, по което беше осъден на първа инстанция с глоба. От 500 лв. Пред съда своенравният поет изтъкна, че три от дъщерите му живее в България и се страхува за живота на близките си, които били изложени на риск по пътищата. Магистратите прекъснаха Босия и му напомниха, че микрофонът в съдебната зала не е политическа трибуна.

Протестърът подчерта обаче, че повече от година води своята борба и има над 100 поста в личния си блог, където всъщност е обяснил ясно защо хвърля домати по сградата на властта. Независимо от това, дисидентът се закани, че няма намерение да се отказва, че ще продължи атаките срещу парламента. „Санкциите не ме плашат", категоричен бе той пред медиите.

 

Очевидно Босия вярва, че действията му са провокирали кабинета, предвид вчерашното изявление на премиера Борисов, с което той ултимативно настоя за драстични и строги мерки срещу войната на пътищата, която взима у нас повече жертви, отколкото войната в Афганистан.

 

Само корупцията не бе спомената в думите на Борисов, а тя е в основата, предупреди Колев. В съдебната зала защитата на Колев - Босия заяви категорично, че хвърлянето на домати по парламента не е престъпление. Клиентът му поставял важен обществен въпрос за войната по пътищата, която годишно взема 1000 жертви.

 

Колев изпращал писма до институциите, в които дори дал пример как неграмотно лице от ромски произход, 23 пъти не успявал да придобие книжка в Кюстендил, на двадесетия път се явил в столичното управление и получил свидетелство за управление. Адвокатът изтъкна, че световната практика сочи, че при бездействие на институциите, такива форми на протест са легитимни. Дори към „Желязната лейди" Маргарет Тачър са летели домати, както и по други „много по-значими" от българските политици.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6327 |01.10.2015 Само във Фрог: Връзкарство препъна Семов по пътя към върха . 8| 5048 |30.09.2015 Плевнелиев хвали Бокова пред света . 0| 5075 |30.09.2015 Предложиха Таня Райковска за Конституционен съдия . 32| 5447 |30.09.2015 А. Славчев за Фрог: САЩ цели да превърне Сирия в следващата Либия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads