Реклама / Ads
11| 5704 |24.09.2015 НОВИНИ

Фрог научи: Прокуратурата отказа да разследва Босия за хвърляне на домати

.
Николай Колев-Босия
Софийска районно прокуратурата прекрати наказателното производство срещу поета-дисидент Николай Колев-Босия за хвърляне на домати срещу депутати. Това съобщи самият той за Фрог нюз.
 

Днес Колев е получил писмо от държавното обвинение, в което се съобщава радостната за него новина. Така не само съдът, но и прокуратурата смятат, че Босия не върши никакво престъпление, като замеря народните представители с развален зеленчук. Преди дни председателят на НС Цецка Цачева поиска затвор за хора като Босия.

 

В блога си беловласият мъж написа: Днес получих постановление за прекратяване  на наказателно производство от страна на Софийска районна прокуратура във връзка със замерянето на депутати с развалени домати от моя страна и на Вихрен Михайлов на 02.09.2015 г. Понеже Цачева много се радваше, че има заведено дело срещу мен по чл. 325 ал. 1 от НК и доволно потриваше ръце, ще я разочаровам доста.

 

Мераците и да не замерям с развалени домати нея и корумпираните и колеги няма да се състоят. Сега освен съдебните решения имам и постановление на прокуратурата, че това, което правя е легитимен граждански протест.

 

 

Нейните ходове се изчерпиха и сега и остава да си подаде оставката и да напусне Народното събрание, за да се видим с нея в съда и да видим кой-кум, кой-сват и кой-на булката брат.

 

Понеже не умея да качвам снимки в блога си ще ви кажа най-важните неща от постановлението. То носи №2424/2015 г. по описа на 01 РУ-СДВР и № 37722/2017 по описа на СРП. Подписано е от прокурор Д. Симеонова.

"...След запознаване с така събраните доказателства и установяване но фактическата истина, намирам, че Николай Ганчев Колев и Вихрен Николаев Михайлов не са осъщекствили състав на престъпление по чл. 325, ал. 1, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал. 1 от НК. За да е налице този престъпен състав, деецът трябва да демонстрира с поведението си , че не се смята за обвързан от съществуващите социални норми, стои над тези норми и се отнася пренебрежително към тях, както и открито да демострира незачитане на цялостно установения ред. Извършеното от Колев и Михайлов деяние не изразява незачитане на обществения ред, нито води до неговото грубо нарушение, нито сочи неуважение към обществото, а се явява форма на протест срещу дейността на народните представители. Налице е несъставомерност на деянието, тъй като липсват обективните признаци на състава на престъпление по. чл. 325, аб. 1 от НК.

Предвид изложеното и на основание чл. 199, чл. 357, ал. 1, г. 1, вр. чл. 24, ал. 1, т. 1 от НПК

                             П   О  С   Т   А   Н   О   В   И   Х:

 

ПРЕКРАТЯВАМ наказателното производство по бързо производство 2424/2015...."

 

Ще се превърна в кошмар за  депутатите. Всяка сряда ще бъда пред Народното събрание и ще мятам срещу тях домати, зарече се той. Действията му са знак на протест срещу корупцията в  министерство на транспорта, по-специално в ДАИ  и срещу  продажбата на шофьорски книжки. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4636 |24.09.2015 ВСС освободи Светлозар Костов като шеф на Спецпрокуратурата . 18| 7607 |23.09.2015 Само във Фрог: Н. Цонев плаши Ц. Цачева със съд заради марката "Патриотичен фронт" . 1| 6227 |22.09.2015 Л. Нешков за Фрог: Имаме пострадали от катастрофата, но не губя надежда! . 3| 7183 |21.09.2015 Само във Фрог: Зарязаха 92 имигранти на КПП „Андреево” в хладилен камион, МВР крие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads