Реклама / Ads
11| 13739 |23.07.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Браним козите на баба Дора за 15 хил. в парламента, но мълчим за 58-те млн. на Домусчиев

.
Кирил Домусчиев и Делян Пеевски
Чухме как БСП начело с Корнелия Нинова яростно защитават козичките на стопаните и тези на баба Дора. Чухме как Борисов сравнява червената лидерка с Меркел и бежанците. Чухме десетки мнения ”за” и ”против чумата” в НС и по трибунките в парламента. Но сякаш никой, освен Валери Симеонов, не проронва и дума за промяната в закона, който дарява на Домусчиев 58 млн.
 

Напротив - всичко мина и замина. Винаги спорим за кокошката, а коня остава настрана заради икономически интереси. По важни са тези петнадесетина хиляди лева за стадото на баба Дора, отколкото дарените на Кирил Домусчиев 58 млн., след промяна на Закона за приватизация и следприватизационен контрол.

 

При това сякаш минава незабелзано фактът, че с промяна на този закон намазват пак филията не само братя Домусчиеви, но и още ред видни бизнесени и олигари во главе с небезизвестния Делян Пеевски. Такива като тях ще се възползват от вратичките на промените в този закон и вместо да плащат глоби, ще нарушават по тяхната свирка приватизационните си договори. Едните за Булгартабак, десетки други - за друго.

 

Има решение на съда, че Домусчиев трябва да върне в държаваната хазна тези милиони. Но в парламента, в отсъствието на депутатите от БСП, приеха промени и поправки в Закона за приватизация, които са в полза на Домусчиев в случая с БМФ. А козичките на баба Дора са сякаш маневра за отклоняване на вниманието на хората от истинския проблем. А той е, че в България не се спазват законите. И когато те засягат определени кръгове от олигархията, власт и опозиция гледат в една посока. И тогава всички приказки за паралелна държава увисват във въздуха. А в страната ще продължат да царят беззаконието и корупцията за сметка на правовия ред.

 

Калин Джумайски

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6453 |15.07.2018 Баба Дора: Управляващите служат на ЕС, не на нас – на държавата, на народа си . 19| 7938 |13.06.2016 Възмутена жена към Москов: Съжалявам, че баба не е престъпник . 2| 9720 |17.02.2015 Люта ли ще е баба Марта?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads