Реклама / Ads
16| 6644 |31.03.2009 НОВИНИ

Брюксел отговаря на Кольо Парамов

.
Жозе Мануел Барозу изпрати отговор до финансовият консултант Кольо Парамов Източник: Вяра Йовева, Frognews.bg
Канцеларията на председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу изпрати отговор до финансовият консултант Кольо Парамов.
 
 В средата на февруари той публикува във Frognews.bg открито писмо до Барозу, в което настоя Брюксел да спре да поддържа корупцията в България. Парамов още алармираше, че страната ни се нуждае от по-строги оценки и открито поставяне на всички негативни тенденции в предстоящия тогава междинен доклад.

 Финансистът се аргументира, че е избрал този път за диалог с ЕС, защото България се нуждае от обективна оценка, за да могат избирателите да са наясно с проблемите на страната, с тези които са ги предизвикали, и въз основа на това да преценят, за кого да гласуват.

Фактът, че месец по-късно вече получих отговор, означава, че Брюксел работи перфектно и с възможности, заяви Кольо Парамов. Според него европейските ни партньори са наясно с реалната ситуация в държавата, и това ще се види в следващия доклад, който ще бъде готов през лятото.



Frognews.bg публикува пълния текст на писмото от Брюксел.

До: Г-н Кольо Парамов

Относно: Вашето писмо до г-н Барозу, председател на ЕК
Уважаеми г-н Парамов,

Благодаря Ви за вашето писмо до председателя на ЕК от февруари 13, 2009 г. Предадохме информацията на нашата служба, която наблюдава прогреса на България в областта на съдебната реформа и борбата с корупцията. Внимателно разгледахме вашия коментар.

Както може би знаете, при присъединяването си България се съгласи да сътрудничи на ЕС и страните от ЕС съгласно така-наречения Механизъм за сътрудничество и верификация (CVM), който постави конкретни цели по отношение на съдебната реформа и борбата с корупцията. Комисията съставя доклади за прогреса на България два пъти годишно. ЕК прие междинен доклад за приложението на CVM в България през февруари 2009 г.

 Този доклад е осъвременен вариант на предишния, който бе приет през юли 2008 г. и съобщава за важните събития през последните шест месеца. Този доклад не съдържа подробна оценка на резултатите, постигнати по отделните програми, което е тенденциозно. Следващият подробен доклад ще бъде изготвен това лято. Можете да намерите повече информация на този адрес: https://ec.europa.eu/dgs/secretariat_general/cvm/index_bg.htm.

Благодаря Ви, че се свързахте с Европейската комисия.

С уважение,
Флорика Финк-Хооижер
Началник на отдел
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 5172 |24.03.2009 Брюксел отряза София за евроексперти . 14| 4511 |19.01.2009 М. Кунева ще убеждава Брюксел за АЕЦ, без тя да е напълно убедена . 14| 5012 |09.12.2008 М. Плугчиева: Няма война с Брюксел . 3| 4791 |02.12.2008 Най - накрая блага вест от Брюксел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads