Реклама / Ads
1| 3145 |08.03.2021 НОВИНИ

МО в БСП – София: 8-и март е символ на признание пред постиженията на жената

.
Преди 112 години е отбелязан първият Международен ден на жената. Започнал като гражданска и политическа проява на борещите се за по-добри условия на труд и равнопоставеност работнички, днес 8-и март е символ на признание и преклонение пред множеството социални, икономически, политически и културни постижения на жената. Това се казва в позиция на Младежкото обединение в БСП – София.

Младите социалисти подариха 112 рози на жени в центъра на столицата. В инициативата взеха участие и членовете на МО в БСП – София, които са кандидати за народни представители - Димитър Главинов, Николай Бериевски и Георги Ангелов.

 

Броят на цветята символизира годишнината от първото честване, както и прави препратка към телефон 112, на който най-често се подават сигнали за домашно насилие над жени.

 

„Наложително е и активното възпитание и обучение на подрастващите генерации в уважение и признателност към женския пол, тъй като предаването на познания и личния пример са основополагащи при изграждането на едно морално и принципно общество. Ние от Младежкото обединение на БСП – София, заставаме зад жените, пострадали от домашно насилие и осъждаме всички посегателства срещу тях“, считат от МО в БСП – София.

 

„Честит празник на всички жени. Бъдете горди майки, сестри, съпруги и приятелки”, пожелават в заключение младежите от Софийската организация на партията.

 

Ето и цялата позиция:

 

Преди 112 години е отбелязан първият Международен ден на жената. Започнал като гражданска и политическа проява на борещите се за по-добри условия на труд и равнопоставеност работнички, днес 8-ми март е символ на признание и преклонение пред множеството социални, икономически, политически и културни постижения на жената.

 

В навечерието на Международния ден на жените, Европейската комисия публикува доклада си за 2021 г., засягащ равенството между половете в Европейския съюз. В него ясно личи отрицателното въздействие на пандемията от Ковид-19 върху съвременната жена. От доклада става ясно, че ограничителните мерки задълбочават и без това сериозния проблем в намирането на баланс между професионалния и личния живот на жените. От статистиките се вижда, че жените на пазара на труда са тежко засегнати от пандемията в редица сектори на икономиката, които бяха принудени да преустановят дейността си.

 

Нещо повече - всички държави членки отчитат рязко увеличение на домашното насилие, което показва задълбочаващия се проблем с насилието върху жени. Необходимо е не само въздигането на домашното насилие в престъпление, но и активното му преследване от разследващите органи. Наложително е и активното възпитание и обучение на подрастващите генерации в уважение и признателност към женския пол, тъй като предаването на познания и личния пример са основополагащи при изграждането на едно морално и принципно общество. Ние от Младежкото обединение на БСП – София, заставаме зад жените, пострадали от домашно насилие и осъждаме всички посегателства срещу тях.

 

Честит празник на всички жени. Бъдете горди майки, сестри, съпруги и приятелки!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4121 |08.03.2021 Признание на Любчо Георгиевски: Гоце Делчев е пишел на български език, в Македония си траят . 24| 4165 |04.03.2021 Георги Марков: Бойко, честито! Джипката вече е символ на ЕНП . 0| 2770 |02.03.2021 МО в БСП-София: Българският дух, ценности и традиции ни съхраняват като нация . 9| 3505 |28.02.2021 Проф. Бобева: Бизнесът се справи, въпреки кризата и символичните помощи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads