Реклама / Ads
0| 3001 |13.04.2022 НОВИНИ

От БСП са готови да ревизират участието си в правителството

.
Източник: БГНЕС
Ако позицията за това да не даваме военна помощ за Украйна бъде ревизирана, ние сме готови да ревизираме нашето участие в правителството. Това заявиха в декларация от парламентарната група на БСП.
 

„Преди 50 дни до нас започна война между две от най-големите европейски държави. Последствията – от санкции срещу Русия до военна помощ за Украйна. В условията на реални заплахи за сигурността – енергийните доставки, засилен поток от бежанци, правителството предприема действия. Има политически формации, които създават напрежение и чертаят разделителни линии. БСП има ясна политика“, заяви заместник-председателят на Народното събрание и депутат от левицата Кристиан Вигенин.

 

„Обръщаме се към всички – да подходим държавнически. Вторачването за военната помощ за Украйна е необяснимо. БСП подкрепя всичко без доставка на оръжия. В интерес на България е да подхожда предпазливо и умерено. Ако тази позиция бъде ревизирана, ние сме готови да ревизираме нашето участие в правителството. От България не е излязъл нито един куршум за Украйна. Депутат от БСП няма да гласува за такова решение, министър на БСП няма да сложи подписа си под такова нещо. Призоваваме тази тема да бъде свалена от обществения дебат. Има проблеми при приемането на бежанците. В България вече са 80 000. Вече се създава напрежение. След вълната от съпричастност ще настъпи умора. Децата са над 25 000.

 

Трябва да предвидим ефекта на санкциите и контрасанкциите. Неизбежно е инфлацията да расте, социалните проблеми да се задълбочават. Предстоящата актуализация е начин намеренията да бъдат облечени в числа. Призовавам за разум и спокойствие. Точно сега трябва да бъдем преди всичко българи и преди всичко партийци“, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3123 |07.04.2022 ООН прекрати участието на Русия в Съвета по правата на човека . 0| 5301 |27.03.2022 Зеленски: Готови сме да преговаряме за Донбас и наутралитет . 0| 3382 |23.03.2022 Колко са готови да платят руските олигарси за убийството на Путин? . 0| 3105 |18.03.2022 Гьоков: Шест часа след началото на войната властите у нас бяха готови за мигрантския поток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads